Wysłany: 2008-09-03, 15:08
3.09.2008 22:00 # B. Bryan/M. Bryan - T. Robredo/S. Roitman # 3 sety # 3.2 # 10 # bwin
Obie pary w US Open grały 4 mecze i wygrywały wszystkie po 2:0. Bracia Bryanowie to znana firma, od zawsze grają deble z bardzo dobrym skutkiem. Ostatnio zdobyli brązowy medal w Pekinie, wygrali w Cincinnati, przegrali w półfinale Wimbledonu i w finale w Toronto. A Robredo/Roitman grają ze sobą po raz pierwszy, a jak im idzie:
03/09/2008 Quarterfinals Robredo T / Roitman S vs. Lopez F / Verdasco F 2:0 6:4 7:6
01/09/2008 R16 Robredo T / Roitman S vs. Melo M / Sa A 2:0 6:2 6:4
30/08/2008 R32 Robredo T / Roitman S vs. Erlich J / Ram A 2:0 6:2 7:5
28/08/2008 R64 Robredo T / Roitman S vs. Buchanan C / Harrison R 2:0 6:2 6:2
Świetne mecze i na rozkładzie 3 liczące się deble, tylko w 1 rundzie mieli łatwych przeciwników. Według mnie może być ciekawy i długi mecz, strzelam w 3 sety, bo na pewno stać Robredo i Roitmana, aby postraszyć trochę faworytów.
5.09.2008 19:30 # J. Janković - E. Dementieva # 1 # 2.56 # 10 # Pinacle
Dzisiaj o godzinie 19:30 odbędzie się arcyciekawy mecz podczas turnieju US Open. Do pojedynku dojdzie pomiędzy Rosjanką Eleną Dementievą, a Serbką Jeleną Janković. Ja stawiam na tą drugą, ponieważ to właśnie ona jest moją zdecydowaną faworytką! Jest ona notowana na drugim miejscu w obecnym rankingu WTA. Jej rywalka - Elena Dementieva zajmuje teraz piątą lokatę. Obydwie zasłużenie znalazły się już w tej fazie gier. Jedynym mankamentem w grze Serbki mogą być przestoje w grze. W jej drugim pojedynku podczas tego turnieju popełniła aż 46 niewymuszonych błędów i powinna już wtedy odpaść. W kolejnych meczach poprawiła styl gry i wygrała ważny pojedynek z Caroliną Wozniacki. Myślę, że dzisiaj to ona wygra
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Wysłany: 2008-09-05, 18:25
Serena Williams (USA) - Dinara Safina (RUS) # 3 sety
Dinara gra w tym roku znakomicie. Srebrny medal IO, wcześniej wygrane w Montrealu i Los Angeles. Forma Rosjanki robi ogromne wrażenie. Owszem Serena jest zawsze niezmiernie trudną przeciwniczką, myślę jednak, że Dinara jest w stanie ją dzisiaj pokonać. Tym bardziej, że Safina już raz w tym roku z Sereną wygrała. We wcześniejszych pojedynkach Serena wygrywała gładko ale popełniała sporą ilość niewymuszonych błędów. Dinara prezentuję bardzo dobrą formą serwisową, trudno ją przełamać. Stawiam na bardzo wyrównany mecz 3-setowy, bo faworytkę trudno wskazać, choć buki zdecydowanie wskazują Williams.
5.09.2008 19:30 # J. Janković - E. Dementieva # 1 # 2.56 # 10 # Pinacle
Dzisiaj o godzinie 19:30 odbędzie się arcyciekawy mecz podczas turnieju US Open. Do pojedynku dojdzie pomiędzy Rosjanką Eleną Dementievą, a Serbką Jeleną Janković. Ja stawiam na tą drugą, ponieważ to właśnie ona jest moją zdecydowaną faworytką! Jest ona notowana na drugim miejscu w obecnym rankingu WTA. Jej rywalka - Elena Dementieva zajmuje teraz piątą lokatę. Obydwie zasłużenie znalazły się już w tej fazie gier. Jedynym mankamentem w grze Serbki mogą być przestoje w grze. W jej drugim pojedynku podczas tego turnieju popełniła aż 46 niewymuszonych błędów i powinna już wtedy odpaść. W kolejnych meczach poprawiła styl gry i wygrała ważny pojedynek z Caroliną Wozniacki. Myślę, że dzisiaj to ona wygra
Jelena Janković pewnie wygrała wczorajszy mecz 6:4, 6:4
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
08.09.2008 12:45 # Paszek T. v Groenefeld A.-L. # 2 # 1.5 # 10 # GB
Niespelna 18-letnia Tamira Paszek z Austrii zmierzy sie dzisiaj z 23-letnia Niemka Anna-Lena Groenefeld w pierszej rundzie turnieju w Bali z pula nagrod 225 tys. dolarów. Jeszcze kilka miesiecy temu w ciemno stawialbym kazde pieniadze na Paszek. Anna Lena grala fatalnie, miala spora nadwage przez co wogole nie mogla poruszac sie po korcie. jedyna jej akcja byl sewis, bo potem juz do niczego nie mogla dobiec. Co prawda teraz rowniez wyglada jak modelka, ale juz jest troche chudsza i lepiej biega, co pozwala jej osiagac naprawde dobre rezultaty. Wystarczy wspomniec 4 runde US Open. Niemka swoja forma budowala w challendzerach, wygrala 3 na ziemi i jeden final na betonie. Szczegolnie grozna jest na twardych kortach gdzie pomaga jej silny serwis. Dzisiaj w meczu z Paszek napewno bedzie sie starala potwierdzic dobra dyspozycje i wygrac ten mecz. Zwlaszcza ze Austryjaczka nie pokazuje niczego szczegolnego.
Za ok. 30 minut rozpocznie się mecz debla mężczyzn podczas turnieju w Bukareszcie. Ja stawiam na jedną z lepszych par w tym turnieju i według mnie nie będą oni mieli żadnych problemów, aby prejść do kolejnej rundy rozgrywek. W "mojej" parze gra Niemiec Denis Gremelmayr, który obecnie zajmuje 74 pozycje w singlach, lecz w deblu nie ma jeszcze większych sukcesów. Notowany jest on tam właśnie na 246 pozycji, lecz jak wsomniałem wcześniej to są jego początki. W karierze rozegrał w deblu dotychczas dopiero 13 meczy, a jego rekord wynosi 4-9. W drugiej parze brak znanych tenisistów, myślę, że nie są w stanie mnie dzisiaj zaskoczyć. Kurs zadowalający
Za ok. 30 minut rozpocznie się mecz debla mężczyzn podczas turnieju w Bukareszcie. Ja stawiam na jedną z lepszych par w tym turnieju i według mnie nie będą oni mieli żadnych problemów, aby prejść do kolejnej rundy rozgrywek. W "mojej" parze gra Niemiec Denis Gremelmayr, który obecnie zajmuje 74 pozycje w singlach, lecz w deblu nie ma jeszcze większych sukcesów. Notowany jest on tam właśnie na 246 pozycji, lecz jak wsomniałem wcześniej to są jego początki. W karierze rozegrał w deblu dotychczas dopiero 13 meczy, a jego rekord wynosi 4-9. W drugiej parze brak znanych tenisistów, myślę, że nie są w stanie mnie dzisiaj zaskoczyć. Kurs zadowalający
Zgodnie z przewidywaniami "moja" para wygrała 2:0
Dzisiaj godzinę przed północą odbędzie się pojedynek tenisowy dwóch pań podczas turnieju WTA Guangzhou. Faworytką jest Dubois, jednak ja liczę na Chinkę YI-FAN XU. Mam nadzieję , że 20 - letnia zawodniczka sprawi ogromną sensację. Ona nie specjalizuje się za specjalnie w singlu, woli raczej debel. W tym roku Chinka odnotowuje rekordy 5-12 w singlu oraz 12-8 właśnie w deblu. Nie możemy dużo powiedzieć o tej zawodniczce, ponieważ dopiero co wchodzi do gry. Notowana jest na 313 miejscu w rankingu WTA. Jej dzisiejsza rywalka - Kanadyjka STEPHANIE DUBOIS jest na 115 miejscu w rankingu WTA. W tym roku w singlu wygrała 21 spotkań tenisowych, przegrywając 23 kolejne. Ona też nieco bardziej woli debel, gdzie zajmuje pozycje o dziewięć lokat wyższą. Tak jak wspomniałem wcześniej licze tutaj na niespodziankę. Dubois jest zdecydowanie do pokonania!
16.09.2008 04:00 # Radwanska A. v Nakamura A. [Total Games] # under 17.5 # 1.85 # 10 # GB
Sposrod meczy pierwszej rundy turnieju w Tokyo, ten ktory rzucil mi sie w oczy najbardziej to pojedynek naszej zawodniczki czyli Radwanskiej z Japonka Aiko Nakamura. Mimo ze Nakamura gra u siebie, mysle, ze Radwanska z latwoscia ja ogra. Wystarczy spojrzec na ostatnie mecze Nakamury. Ostatnie 7 turniejow Japonka zakonczyla na pierwszej rundzie ugrywajac srednio po 5-6 gemow na mecz. Do tego zmaga sie ona z kontuzja lewego kolana, a jak wiadomo to w tenisie bardzo grozny uraz, szczegolnie gdy gramy na betonie. Isia lubi wygrywac z takimi rywalkami przynajmniej jednego seta do zera, a to moze oznaczac ze typ under 17.5 gema wejdzie.
17.09.2008 04:00 # Cibulkova D. v Safina D. [Games HC] 4.5:0 # 2 # 1.85 # 10 # GB
Cibulkova po dzisiejszym pojedynku z Mauresmo znacznie stracila w moich oczach. Wynik 0:6 6:1 7:6 mowi sam za siebie. W meczu byla kupa break pointow, przelamania byly jak pisal bwin 0:40 lub 15:40. Francuzka miala 5 MB. Z taka gra Cibulkova nie ma czego szukac w pojedynku z Safina. Panie juz spotkaly sie w tym roku i wynik 6:2 6:1 raczej mowi o roznicy jaka dzieli obecnie te zawodniczki. Msle, ze w meczu ktory odbedzie sie jutro z rana bedzie podobnie jak w tym w Montrealu.
18.09.2008 12:30# Dulko, G v Rus, A # 2# 2.25 # 10 # sportingbet
II runda turnieju kobiecego w Chińskim Guangzhou i mecz sklasyfikowanej na 44 miejscu rankingu WTA Gisela Dulko z holenderską juniorką (233 miejsce w rankingu WTA) Arantxa Rus. Rus jest to zwyciężczyni tegorocznego juniorskiego Australian Open więc jest to zawodniczka, która w niedalekiej przyszłości powinna zaliczać się do szerokiego grona najlepszych zawodniczek świata, tym bardziej, że warunki do tego posiada. Gisela Dulko ostatnio niestety bez formy w pierwszej rundzie bardzo się męczyła z Tatianą Poutchek wygrywając ostatecznie w trzech setach 7:6, 3:6, 6:4.
Dulko nie lubi grać na hardzie a na takiej nawierzchni jest rozgrywany turniej w Guangzhou, jest dość wolna na korcie oraz brakuje kończącego uderzenia plus słaby serwis (w pierwszym meczu była wielokrotnie łamana) to wszystko nie sprzyja grze na hardzie, a muszę tu dodać również, że Dulko jest po prostu bez formy! Tym trochę ryzykowny ale wiadomo, że juniorzy mają to do siebie, że potrafią łatwo wygrać jak i bardzo łatwo przegrać jak jednak stawiam na to pierwsze.
19.09.2008 04:00 # Jankovic J. v Kuznetsova S. [Exact Score]# 2:1 #4.0 # Expekt
Zawodniczki te spotykały się juz 5 razy z czego 3 razy wygrała Kuznetsowa. Upatruję jednak zwycięstwa Jankovic gdyz w ostatnim czasie prezentowała wyższą formę. Obie zawodniczki to ścisła światowa czołówka . w rankingu WTA 7 miejsce zajmuje rosjanka a serbka jest na drugim miejscu. Wostatnich pięciu turniejach Jankovic nie spadła niżej jak w ćwierćfinale a w US OPEN była w finale. Kuznetsovw natomiast jak zwykle gra w kratkę ale na wygranie jednego set ją stać z całą pewnością.
Zheng J. - Paszek T.
Zakład na set - Typ: 2:1
3,50
Expekt
Ostatnie spotkanie dzisiaj w Guangzhou to spotkanie z Chinką Zheng i zawodniczką z Austrii Paszek.Bedzie to wyrównane spotkanie z lekką korzyscią dla Zheng gdyż widze u niej wielkie postepy a Paszek to zawodniczka wybuchowa ,która gra dobrze 1 set a potem niega nic .
Postanowiłem typowacw tym meczu wynik w setach 2-1 na korzyść Zheng.Paszek jest 63 w rankingu z dorobkiem 515 punktami ,a Zheng zajmuje obecnie 33 miejsce z 850 punktami.Przewaga w tym sezonie wynosi właśnie półfinał w Wimbledonie gdzie przegrała z Sereną Wiliams .
Gdyby nie tak dobra dyspozycja to Były by na równi w rankingu ale niema co gdybać Zheng jest napewno lepszą zawodniczką lecz daje się przełamywać i tu widze szanse dla Paszek.
Ostatnie dokonania Zheng naprawde do pozazdroszczenia u niejednej zawodniczki z pierwszej dwudziestki
Guangzhou, Chiny, Azja
18/09-08 R16 Zheng, Jie vs. Olaru, Ioana Raluca 2:0 64 60
16/09-08 R32 Zheng, Jie vs. Sun, Tiantian 2:0 60 61
US Open, New York, USA, Ameryka
29/08-08 R32 Zheng, Jie vs. Jankovic, Jelena 0:2 57 57
27/08-08 R64 Zheng, Jie vs. Medina Garrigues, Anabel 2:0 61 64
26/08-08 R128 Zheng, Jie vs. Perry, Shenay 2:0 62 63
ekin Igrzyska Olimpijskie, Chiny, Azja
13/08-08 R16 Zheng, Jie vs. Safina, Dinara 0:2 46 36
12/08-08 R32 Zheng, Jie vs. Llagostera Vives, Nuria 2:1 67 61 64
11/08-08 R64 Zheng, Jie vs. Szavay, Agnes 2:1 46 63 75
Wimbledon, Londyn, Wielka Brytania, Europa
03/07-08 Półfinały Zheng, Jie vs. Williams, Serena 0:2 26 67
01/07-08 Ćwierćfinały Zheng, Jie vs. Vaidisova, Nicole 2:1 62 57 61
30/06-08 R16 Zheng, Jie vs. Szavay, Agnes 2:0 63 64
27/06-08 R32 Zheng, Jie vs. Ivanovic, Ana 2:0 61 64
25/06-08 R64 Zheng, Jie vs. Baltacha, Elena 2:0 62 75
23/06-08 R128 Zheng, Jie vs. Cibulkova, Dominika 2:0 64 63
Roland Garros, Paryż, Francja, Europa
31/05-08 R32 Zheng, Jie vs. Safina, Dinara 0:2 26 57
29/05-08 R64 Zheng, Jie vs. Kirilenko, Maria 2:1 46 63 62
28/05-08 R128 Zheng, Jie vs. Santangelo, Mara 2:1 46 63 60
Paszek troszke skromniej ale jak na sześćdziesiątke to bardzo dobry wynik
Guangzhou, Chiny, Azja
18/09-08 R16 Paszek, Tamira vs. Parmentier, Pauline 2:1 62 26 63
17/09-08 R32 Paszek, Tamira vs. Lee, Ye-Ra 2:0 60 64
Bali, Indonezja, Azja
14/09-08 Finał Paszek, Tamira vs. Schnyder, Patty 0:2 36 06
13/09-08 Półfinały Paszek, Tamira vs. Hantuchova, Daniela 2:1 62 57 64
12/09-08 Ćwierćfinały Paszek, Tamira vs. Pennetta, Flavia 2:1 46 60 62
11/09-08 R16 Paszek, Tamira vs. Errani, Sara 2:0 60 76
08/09-08 R32 Paszek, Tamira vs. Groenefeld, Anna-Lena 2:0 75 64
US Open, New York, USA, Ameryka
27/08-08 R64 Paszek, Tamira vs. Rybarikova, Magdalena 0:2 16 26
25/08-08 R128 Paszek, Tamira vs. Kirilenko, Maria 2:1 63 36 64
Cincinnati, USA, Ameryka
11/08-08 R32 Paszek, Tamira vs. Cetkovska, Petra Porażka 64 36 14 (T.Paszek retired)
Montreal, Kanada, Ameryka
02/08-08 Ćwierćfinały Paszek, Tamira vs. Azarenka, Victoria 0:2 46 57
01/08-08 R16 Paszek, Tamira vs. Ivanovic, Ana 2:1 62 16 62
30/07-08 R32 Paszek, Tamira vs. Czink, Melinda 2:0 64 75
28/07-08 R64 Paszek, Tamira vs. Schiavone, Francesca 2:1 76 16 61
Myśle że 2-1 dla Zheng to najrozsądniejszy wynik .
2.10.2008 12:00#Zvonareva V. - Bartoli M.# 2:1#3,40#10#bet at home
Zvonareva w ostatnim czasie gra zadziwiająco dobrze.Pamiętam ta zawodniczke z meczy w których grała bardzo dobrze jednego seta a potem męczyła się ze sobą.
A teraz jest to inna zawodniczka .Liczyłem że z Hantuchovą się pomęczy ale nic takiego niemiało miejsca.
Ze swoją dzisiejszą przeciwniczką z Francji grała pięciokrotnie i cztery z tych spotkań wygrywała lecz 3 spotkania odbyły się 4-5 lat temu .
Bartoli jest w stanie wygrać ten mecz juz niemówiąc o zdobyciu seta .Najwięcej będzie jednak zależało od Zvonarevej ,jak ona rozpocznie ten mecz ,myśle że tak jak potrafi czyli bardzo dobrze licze na chwilową słabość zawodniczki z Rosji i wtedy szanse dostanie Bartoli. A napewno szanse taką dostanie co do tego to niemam wątpliwości .
Pytanie tylko na ile ta słabość potrwa ,pamiętam mecze Zvonarevej około 3-4 lata temu gdzie jak przyszła chwila zdekoncentrowania to obudziła się w ostatnim gemie seta gdy już było zapuźno.
Teraz jest inną zawodniczką ,widać to po wynikach wszystkie prawie mecze wygrane po 2-0 .
Bartoli również jest w dobrej formie lecz miała po US Open chwilową przerwe .Myśle że pewne żeczy przemyślała coś w stylu gry poprawiła i tylko czeka na mecz z zawodniczką lepszego kalibru by się sprawdzić .
03.10.2008 14:30 # Nadia Petrova (RUS) - Na Li (CHN) # 1 # 1.7 # 10 # Gamebookers
Spodziewalem sie w tym meczu kursu w granicach 1.5-1.6 a tu taka mila niespodzianka (oby nie bylo juz niespodzianek w trakcie meczu:) ), H2H 5:0 na korzysc Rosjanki, tylko raz Chince udalo sie urwac seta, bylo to pare miesiecy temu w Eastbourn, w pozostalych meczach szybko i latwo wygrywala Nadia. Dodatkowo za Petrova przemawia fakt, ze 2 lata temu wygrala turniej w Sttutgarcie, Na Li w drugiej rundzie pokonala Serene "Big Mac" Williams, ktora po latwo wygranym pierwszym secie nagle przestala grac, po takim kursie jaki nam oferuja buki to nic tylko grac na Nadie