Sania Mirza (IND) - Eleni Daniilidou (GRE) to druga runda w Acura Classic, San Diego, USA, Ameryka.W pierwszej rundzie Sonia wygrała 2:1 z Peer, Shahar , a Eleni Daniilidou 2:0 z Craybas, Jill.Obydwie wymagające przeciwniczkia więc wskazanie na greczynkę . Ponieważ Hinduska jest wyżej sklasyfikowana w WTA - 31 miejsce a greczynka 44 to wychodzi mi z tego remis.Stawiam więc na trzy sety.
W meczu tak wyrównanej pary może byc tylko wynik 2:1 .Wygra Mirza ponieważ wydaje się byc w tej chwili bardziej ograną i jest chyba w nie złej formie bo w ostatnich dwu turniejach grała w półfinale lub jak ostatnia w finale.Daniilidou nie może się pochwalic takimi osiągnięciami ale jej zwycięstwo 2:0 nad Craybas, Jill byc może zapowiada renesans formy.
Safina D. - Mirza S. to pojedynek dwu wyrównanych zawodniczek.Safina jest 14 a Mirza 31 w rankingu WTA.Sonia jest obecnie w znakomitej formie nie przegrywa meczy aż w pół lub w Finale.Dinara wydaje się byc teraz trochę w dołku nie idzie jej najlepiej na twardych nawierzchniach.Mam nadzieję że to przejściowy kryzys.Wedłóg mnie teraz Sonia Mirza będzie górą.
W trzeciej rundzie turnieju w San Diego spotka się Hingis M. - Schnyder P.Są to zawodniczki drugiej dziesiątki rankingu WTA.Martina Hingis na kortach w tym roku występuje bardzo rzadko i niezbyt szczęśliwie , ostatni raz w Wimbledonie.Z paty Scznyder spotkała się ostatnio w maju na turnieju German Open, Berlin, Germany gdzie poniosła klęskę 6:4 , 6:0.Było to na korcie ziemnym a teraz grają na twardej nawierzchni i Schnyder wydaje się że zagubiła formę.Wygrywa z nieliczącymi zawodniczkami a jak przychodzi do konfrontacji z kimś bardziej wymagającym to przegrywa.Sądzę że Hingis pała żądza rewanżu a na pewno jest bardzo wymagającą poza tym strasznie nie lubi grac długich spotkań.Wygra 2:0 albo przegra 2:0 .Stawiam że tym razem wygra.