Wysłany: 2008-02-19, 09:11
19.02.2008 18:00 # CEZ Nymburk v Turow Zgorzeleg # under 151.5 # 1.935 # 10 # sportingbet
1/16 finału Pucharu ULEB. Turów jedzie do Nymburga, zespołu, który od lat nie rozstaje się z tytułem mistrza ligi czeskiej. W tym roku ten zespół zajął 4 pozycje w grupie F, z bilansem 5-5. Nie było tam jakiś specjalnych zespołów, może poza Dynamo Moskwa, poza tym Ostenda, Crvena Zvezda, Panellinios, Bologna. W meczach tej drużyny padało dużo punktów, ale już w lidze czeskiej rzadko który przeciwnik tej drużyny rzuca więcej niż 70 pkt. Turów miał 3 obronę w całym pucharze. W lidze polskiej także stracił najmniej punktów ze wszystkich drużyn, ostatnio nawet po dogrywce z Kwidzyniem nie było 150 pkt. Pierwszy mecz, nikt nie będzie chciał odpaść jużw 1 rundzie, więc defensywa będzie górą.
_________________ Panie Boże zatrzymaj Świat. Ja wysiadam.
Wysłany: 2008-02-19, 12:30
Hemofarm v Buducnost under 156,5
W 1 rundzie playoff Pucharu Uleb dojdzie do meczu zespołów z Serbii i Czarnogóry, więc oprócz rywalizacji sportowej mogą dojść jakieś podteksty polityczne. Jako, że tutaj każdy mecz jest ważny, nie można pozwolić sobie na głupie błędy, więc każda akcja na pewno będzie 2 razy przemyślana. Goście nieźle bronili, w fazie grupowej mieli w 10 meczach 8 razy wyniki poniżej 156 pkt., gospodarze 4 undery. W lidze NLB wyżej są gospodarze (3 pozycja), Buducnost 3 miejsca nizęj. Tam oba zespoły mają bardzo podobne średnie punktów na mecz, ~81 rzucają i ~77 tracą, ale ostatnio Buducnost bardzo dobrze gra w defensywie i w meczach z ich udziałem padają bardzo niskie wyniki. Jeśli goście zdołają powstrzymać Marshalla i Jagodnika to można liczyć na niski wynik.