20.03.2007 15:00 # Sony Ericsson Open - Zwycięzca # Roger Federer # 1,50 # Gamebookers
Przykra sprawa w Indian Wells. Roger Federer ewidentnie przegrał z kontuzją. W tym turnieju okaże się, jaka jest prawdziwa siła Króla Rogera. Moje zdanie jest takie, że jeżeli zdecydował się startować w Miami, to po kontuzji poważnych śladów być nie powinno. Szwajcar głupi nie jest i o swoje zdrowie dba, więc jeżeli wystartuje, to powinien wygrać cały turniej.
No to rośnie nam ta Bammer.Świetny turniej na IW.Pokonywała pokolei bardzo dobre zawodniczki z góry tabeli rankingu WTA.Return funkcjonuje jak należy,z serwem nie jest najgorzej (jak na WTA).Loit w tym sezonie zagrała dobrze ale tylko na początku sezonu,lecz potem jakoś zwolniła tempo,tak samo jak Molik...ale to inna maćka.W tym turnieju bardzo licze na dwie panie Paszek i Bammer bo to na ten czas moje ulubienice z kobitek i mogą osiagnąć dużo stawiając opór tym zawodniczkom co przodują w tabeli WTA. Bammi vamooooooooos
Ramirez skacze z ziemi an hard z hardu na ziemi i to raczej nie wróży za dobrze takie niezdecydowanie.Myśle że mógłby coś pokazać ale raczej an ziemi jak na czcigodnego hiszpana przystało .Gaston wg większości typerów wygasł.Lecz ja wierze w niego że właśnie powstanie Przecież osiągał wspaniałe rezultaty na hardzie i na ziemi Jeśli ten "cienki" Mello nas tak zaskakuje to czemu Gaudio który wg mnie jest bardziej solidnym grajkiem nie miałby coś powojować Gaston wygra jutro mecz!!A po takim kursie warto spróbować
Stawiam na Kuza który prócz tego że radzi sobie na hardzie to też gra na własnym podwórku.Miał ten pan pewien okres czasu kiedy w Chellach rządził teraz też nie wykluczam że dobrze gra,bo się myle!!Kuznetsov powinien poprostu zjeść słabego Potito który nie wiem co robi na hardzie coś mu się ostatnio spodobało ale wyniki mizerne i to bardzo.Znowu po takim kursie gospodarza turnieju przy takiej słabej dyspozycji rywala warto brać!!
Wysłany: 2007-03-26, 13:01
26.03.2007 Kim Clijsters (BEL) - Na Li (CHN) handicap -3,5/+3,5 # 2
Chinka Li w ostatnim czasie gra bardzo dobrze, półfinał w Pacific Life Open, w Miami rozniosła Srebotnik i Paszek, zawodniczki już znane na kortach WTA (Paszek ostatnio o mało co nie odprawiła Henin w 1 rundzie w turnieju w Azji). W 2 meczach w USA Li oddała zaledwie 3 gemy. A Kim to przede wszystkim siła, jej grę można by określić, albo wejdzie, albo nie. Statystyki podają 80 niewymuszonych błędów w 2 dotychczasowych mecach, z Morigami 4:6 6:0 6:0 !!! i 6:4 6:2 z Stosur. Wyniki nie są przekonywujące, do tego aby postawić na gładkie zwycięstwo Belgijki. Panie grały ostatnio w styczniu i wówczas wygrała Clijsters 2-1 (6:1 1:6 7:5). Dotychczas spotykały się 3 razy i 3 zwycięstwa Clijsters, ale każdy nastęny mecz coraz trudniej wygrywała ta sławniejsza. Dzisiaj całkiem możliwa jest wygrana Chinki, a jedyne czego można się obawiać to czy Li będzie miała siłę i wytrzyma 2-godzinny, 3-setowy ostrzał Clijsters, jeśli taki scenariusz miałby miejsce.
26.03.2007 16:00 # Berdych T.-Chela J.I. # 2 # 2.25 # 10 # Gamebookers
Berdych w tym roku ma bilans 7 wygr / 6 pzegr. Chela odpowiednio 17/5. W jedynym bezposrednim pojedynku tych tenisistow wygral 3-1 Chela. Stawiam na doswiadczenie Cheli i jego naprawde niezla tegoroczna dyspozycje.
typ użytkownika gracz09
27.03.07#21:00# R.Federer - G.Canas # How many minutes will be match at last? # Under 108.5 #
Bardzo wysoka granica oferowana przez Unibet. Federer w d niu wczorajszym zagrał przyzwoicie i na wysokim procencie przeciwko Almagro. Dzisiejszy mozna określić "swoistym" rewanzem za ostatnią porazke Fedex'a z Argentynczykiem. Roger po kontzuji bardzo serio traktuje ten turniej i zamierza w nim odnieść zwycięstwo. Argentynczyk po dyskwalfikacji gra rewelacyjnie wygrywając juz 10 turniejów łącznie z challengarami. Jak dotychczas pojedynki obu panów konczyly się grubo ponizej dzisiejszej granicy... Warto spróbować, poniewaz mecz zakonczy się zapewne w dwóch setach..
Wysłany: 2007-03-27, 16:47
26.03.2007 G. Canas vs R. Gasquet # 2:0
Canas wrócił w zeszłym roku do gry po 2 letniej przerwie za narkotyki i wygrał już ponad 10 turniejów, a w tej chwili jest na 55 miejscu w rankingu. Gra świetnie, a niedawno ograł samego Federera, co zdarza się tylko wybrańcom. Francuz raz gra lepiej, raz gorzej, właściwie nie wiadomo czego się po nim spodziewać, jak np. w ostatnim meczu, gdzie 2 seta przegrał do zera z Grosjeanem. Jeśli Canas znowu nie prześpi 1 seta, to o jego wygraną w 2 setach jestem spokojny. Ostatnie mecze tenisistów:
Miami, FL, USA, America
24/03/2007 R64 Canas, Guillermo vs. Ferrero, Juan Carlos 2:1 6:7 6:3 7:5
23/03/2007 R128 Canas, Guillermo vs. Henman, Tim 2:1 3:6 6:2 6:1
Miami Qualifying, FL, USA, America
20/03/2007 R32 Canas, Guillermo vs. Alves, Thiago 2:0 6:0 6:1
19/03/2007 R64 Canas, Guillermo vs. Evans, Brendan 2:0 6:4 6:4
Pacific Life Open, Indian Wells, America
12/03/2007 R32 Canas, Guillermo vs. Moya, Carlos 0:2 4:6 4:6
12/03/2007 R64 Canas, Guillermo vs. Federer, Roger 2:0 7:5 6:2
10/03/2007 R128 Canas, Guillermo vs. Hajek, Jan 2:0 6:1 6:1
Pacific Life Open Qualifiying, Indian Wells, America
08/03/2007 R32 Canas, Guillermo vs. Waske, Alexander 1:2 5:7 6:4 5:7
07/03/2007 R64 Canas, Guillermo vs. Gambill, Jan-Michael 2:0 6:4 6:4
Copa Telmex, Buenes Aires, America
22/02/2007 Canas, Guillermo vs. Nalbandian, David 2:0 6:4 6:4
22/02/2007 Canas, Guillermo vs. Horna, Luis 1:2 6:4 2:6 2:6
Miami, FL, USA, America
24/03/2007 R64 Gasquet, Richard vs. Grosjean, Sebastien 2:1 6:4 0:6 6:2
Pacific Life Open, Indian Wells, America
14/03/2007 R16 Gasquet, Richard vs. Roddick, Andy 0:2 6:7 3:6
12/03/2007 R32 Gasquet, Richard vs. Nieminen, Jarkko 2:1 6:3 1:6 6:3
11/03/2007 R64 Gasquet, Richard vs. Del Potro, Juan Martin 2:0 7:6 6:2
Open 13, Marseille, France, Europe
16/02/2007 Quarterfinals Gasquet, Richard vs. Soderling, Robin 0:2 1:6 6:7
15/02/2007 R16 Gasquet, Richard vs. Gicquel, Marc 2:0 7:6 6:2
14/02/2007 R32 Gasquet, Richard vs. Hernych, Jan 2:0 6:1 7:5
Single Matches,
11/02/2007 Gasquet, Richard vs. Pavel, Andrei 3:0 6:3 6:2 7:5
09/02/2007 Gasquet, Richard vs. Hanescu, Victor 3:0 7:5 6:2 6:2
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
Od początku turnieju stawiałem na Justine Henin. Był moment, że w nią zwątpiłem, ale po meczu z Verą Zvonarevą zostałem tylko utwierdzony w przekonaniu, że będzie to turniej dla Belgijki. Wielkim zdziwieniem jest dla mnie natomiast taki powrót Sereny do takiego tenisa. Aczkolwiek jeszcze większym zaskoczeniem jest wystawianie aż takiego kursu na sprytną Belgijkę, która powinna dziś poradzić sobie z siłowo grającą Amerykanką.
Serb jest jedna z rewelacji tego sezonu.Jego bilans w ostatnich 10 meczach to 9 wygranch i 1 porazka w finale IW z Nadalem.Serb prezentuje w Miami bardzo pewny i mocny serwis a w niektorych momentach zagrywa trudne zagrania ala Federer.Jego rywalem bedzie pogromca Federera Canas.Bilans Argentynczyka to rowniez 9-1 z tym ze poza Federerem nie mial zbyt wymagajacych rywali.Wg mnie mlodosc Djokovica i jego szybka gra zadecyduja o jego zwyciestwu.
Novak Djokovic - Guillermo Canas 1 1,65 Pinnacle
Dobiega dziś końca Sony Ericsson Open w Miami. Mało kto zakładał taki skład finału, ale obaj zawodnicy są tutaj nieprzypadkowo - Serb ograł Nadala, Argentyńczyk Federera. Novak Djokovic, 19-letni Serb, idzie w tym turnieju jak burza. 5 meczów, 10 wygranych setów, żadnego przegranego, a na rozkładzie m.in. Lopez, Nadal i Murray. Ze Szkota w półfinale zrobił niemalże miazgę, kiedy to ograł go 6:1 6:0. W Indian Wells doszedł do finału, gdzie przegrał z Rafaelem Nadalem. Teraz zadanie wydaje się być łatwiejsze. Dla Canasa w tym turnieju będzie to już dziewiąte spotkanie, z czego rozegrał już 3 trzysetówki, a zwycięstwa w pozostałych meczach również przychodziły mu trudniej niż Djokovicowi. Canas miał trochę szczęścia, w ćwierć- i półfinale rywale grali tylko w pierwszym secie. Potem jakby załamani porażką odpuszczali. Tutaj przyjdzie zawodnikom grać do 3ech wygranych setów. Większe obycie w tej kategorii ma jednak Serb. Canas długo pauzował i nie wiadomo, czy wytrzyma trudy długiego pojedynku. Djokovic w tym sezonie nie przegrywał z przypadkowymi zawodnikami: Rafael Nadal, Roger Federer i Mikhail Youzhny. Myślę, że do całej tej trójki sporo brakuje jeszcze Guillermo Canasowi i dziś jednak zwycięży młodość.