w MLB rusza kolejny sezon.
Szczerze mówię że się na tym nie znam ale może warto by było się tym zainteresować bo bardzo dużo meczy tam jest.
Zna ktoś jakąś ciekawą stronkę ze statystykami - podobna jak h2h - to z miłą chęcią bym oglądnął ( na www.sportsline.com są statystyki ale przydało by się zobaczyć jeszcze inne stronki )
no ja właśnie też się zastanawiam nad progresjami w MLB tylko jeszcze nie wiem jakie - albo na zwycięstwa danej drużyny albo klasyczna progresja na over/under.
W przypadku tej pierwszej to może zrobię tak że będę grał na zwycięstwa pierwszej kilku drużyn z tamtego sezonu - każdy ich mecz przez cały sezon - zaczynając od 10 zł i podnosząc stawkując o +10zł w przypadku porażki ( nie normalna progresja że mnoże x 2 lub x3 lub więcej tylko po prostu podnoszę o 10zł )
jednak najpierw zanim cokolwiek zacznę grać w MLB muszę przejrzeć dokładnie statystyki jakie tam wyniki padają i z jaką częstotliwością.
A więc ktokolwiek ma coś jeszcze odnośnie MLB to czekam
tu padaja wyniki pomiedzy drużynami np 1-0 a nastepnego dnia śmiało moze być 16-10 albo 9-1 miedzy tymi samymi druzynami najwiecej zalezy od pitcherów czyli tych gości co rzucają piłkę i jakie era maja w statystykach im niższe tym lepszy pitcher
a do ogółu albo inaczej do osób grających MLB - a więc na co z reguły gracie - progresje na overy/undery czy lepiej się opłaca na zwycięstwa danej drużyny ?? jak się przedstawiają takie statystyki ?? jakie są najdłuższe serie ??
Dzisiaj znalazłem chwilke żeby spojrzeć na MLB - San Francisco ma serię Lose 9 - jak ktoś chce proponuję zacząć grać na ich zwycięstwo. Ich dzisiejszy przeciwnik mimo że wygrał 2 ostatnie mecze nie jest wcale rewelacją ligi MLB - Washington to jedna ze słabszych drużyn
Wg mnie kurs znacznie przesadzony. Florida jest dla mnie zdecydowanym faworytem. Dlaczego ???
Statystyki Pitcherów:
PHI: Lieber (6-9, 4.93)
FLA: Johnson (12-6, 2.99)
Johnson jest bardzo dobrym pitcherem który na pewno nie pozwoli zdobyć za dużo punktów Philadelphii. Myślę że dobrym typem jest również under.
Drużyny zajmują miejsca bardzo blisko siebie i na pewno będzie zacięta walka o każdy punkt. Jednakt fakt że Florida gra u siebie i pitcherem jest Johnson skłania mnie do postawienia na nich
ja stawiam dziś znowu na drużynę Detroit Tigers. wczoraj zwyciestwo było juz blisko i myślę, że gdyby nie deszcz to pojedynek z ekipą Seattle Mariners rozstrzygneli by na swoją korzyść ostatnimi czasy przewaga tygrysów nad resztą znacznie zmalała i dzis rozpoczną 1 z 4 gier z Minnesota Twins, które moga zadecydować o tym kto na koniec będzie liderem dywizji. detroit wystawia dzis świetnego rookie Justina Verlandera (15-7, 3.27 ERA) a ich bilans w ostatnich 11 meczach rozegranych w czwartek to 8-3. mam nadzieje, że dzis zostanie on poprawiony.
Detroit Tigers - Minnesota Twins 7:2
Ostatnio zmieniony przez grossvan 2006-09-08, 13:35, w całości zmieniany 2 razy
1:35 13.09.2006 # Florida Marlins - New York Mets # Florida Marlins -1,5 # 2.65
Startowi pitchersi:
NYM: Perez (3-11, 6.58)
FLA: Johnson (12-7, 3.20)
Wczoraj w nocy Florida bez problemu wygrała 16-5. Dzisiaj powinno być podobnie. Startowi pitcherzy to duża różnica umiejętności. Pitcher Flaridy znacznie przewyższa Pitchera Metsów. HC -1,5 wg mnie jest bardzo mały. Może nie będzię tak łatwo jak ubiegłej nocy ale 2 punkty przewagi będą na pewno.
05.10.06# 19:05# Detroit Tigers u N.Y.Yankees # U 5.5 [5 Full Inning] # 1.85 # Pinnacle #
Mecz nr 2 Między tymi zespołami. Yankeesi Prowadzą 1:0. Dziś w Tigers Zaczyna J.Verlander (17-9 3.63 ERA). Będzie to Jego debiut w Play-off, więc licze ze Rzucający Tygrysów Pokaze Prawdziwą Klasę. U Gospodarzy M.Mussina (15-7 3.51 ERA), Prawdziwy Weteran MLB. Jego Osiągnięcia Przeciwko Tigers są Naprawde Dobre (17-5 2.50 ERA), więc licze dziś na Dobry występ Mike'a. Gracze Tigers będą chcieli zagrac na 0 , Jak najdłuzej bedzie tylko można, ponieważ Oni muszą dziś starac się szukac wygranej by Wyrównac Stan Rywalizacji. Licze Przedewszytkim Na Pałkarzy Obu Ekip, Którzy Powinni Autowac Ważne Piłki. Under po 5 Innach Bardzo Mozliwy..