Już dziś odbędą się kolejne mecze 32 kolejki Primera Division. Ciekawie zapowiada się więc mecz nie walczącej już o nic drużyny CA Osasuna z walczącą o kwalifikacje do Ligi Mistrzów drużyną Real Zaragoza. Zaragozie bardzo potrzebne jest zwycięstwo na stadionie El Sadar w Pampelunie. Gracze „Los Rojillos” zmęczeni są zapewne po ostatnim udanym boju z Sevillą w Lidze Mistrzów. Wydaje mi się, że w tym meczu nieco odpuszczą, a wtedy Zaragozie będzie łatwiej wywieźć 3 punkty wygrywając z drużyną José Angel Ziganda. Na stronie klubowej http://www.osasuna.es można jednak przeczytać, że gracze nie zamierzają tak łatwo odpuszczać, ale ich skład różni się trochę od tego zwycięskiego z LM . Na pewno w ekipie Osasuny nie zagrają : Milosevic, Izquierdo, Corrales, Cruchaga, Héctor Font y David López. Co do ekipy Realu, wiadomo już, co można przeczytać także na stronie klubowej, ale Realu Zaragoza, że do składu na ten ważny mecz powraca Pablo Aimar !! Na stronie nie ma podanego składu, ale zostali wymienieni wszyscy zawodnicy, którzy pojadą do Pampleuny. Są to: César Sánchez, Diogo, Óscar, Gabriel Milito, Movilla, Aimar, Sergio García, D'Alessandro, Juanfran, Miguel, Lafita, Celades, Ewerthon, Piqué, Zapater, Diego Milito, Sergio Fernández y Chus Herrero. Jak widać Real zamierza powalczyć nie tylko o zwycięstwo, ale także o strzelenie dużej ilości bramek. Ciekawe jest że obie drużyny rozegrały na stadionie El Sadar 6 meczy i aż 4 razy padał remis a po razie wygrywała każda z drużyn. Dziś jestem prawie pewien, że po raz 5 remisu nie będzie, a wygra drużyna Realu Zaragoza. Są oni ostatnio w lepszej dyspozycji, a poza tym nawet nieźle radzą sobie na wyjazdach czego dowodem mogą być zwycięstwa na boiskach takich drużyn jak: Atletico Madryt, FC Barcelona czy Espanyolu . Ekipa Osasuny nie radzi sobie za bardzo u siebie, ponieważ wygrała, przegrała i zremisowała po 5 meczy. Nie jest to dobry bilans jak na mecze rozgrywane na własnym stadionie. W spotkaniach pomiędzy obiema ekipami tylko raz padł over 2,5 gdy mecz zakończył się wynikiem 2:2 w 2004r roku. Dziś myślę, ze dużo bramek nie padnie i mecz zakończy się wynikiem underowym. Do przerwy obstawiałbym remis, gdyż w tabeli do przerwy, drużyna Zaragozy na wyjazdach zanotowała najwięcej remisów, bo aż 10.
Moje typy
1. Ca Osasuna - Real Zaragoza 2 @ 2,35
2. Ca Osasuna - Real Zaragoza X2 @ 1,4
3. Ca Osasuna - Real Zaragoza ½ X @ 2,00