Wysłany: 2006-03-07, 11:57
Ja mam propozycje zamiast opisywac mecze ktore juz sie odbyly moze ciekawiej by bylo podawac swoje typy z analizami na niespodzianki(ja np. trafilem w zeszly piatek za kasiore mecz Cracovii kurs 6.5)
DO ADMINISTRATOROW:
Mam w zwiazku z tym propozycje na konkurs "FUKSIARZ MIESIACA" kazdy chetny podawalby swoje typy np.3 lub 5 tygodniowo(kazdy z uzasadnieniem) za powiedzmy stala stawke 10PLN od jednego wczesniej ustalonego buka.Kursy(jako ze to maja byc niespodzianki powinny byc powyzej 3.2-3.6-do ustalenia.Ten kto wykaze sie po miesiacu najwiekszym zyskiem zostanie mistrzem fuksow.Moznaby sie zkontaktowac z supportami kilku bukow i zapytac czy byliby chetni do sponsoringu. A jak nie to pozostanie satysfakcja.Co o tym sadzicie?
DO ADMINISTRATOROW:
Mam w zwiazku z tym propozycje na konkurs "FUKSIARZ MIESIACA" kazdy chetny podawalby swoje typy np.3 lub 5 tygodniowo(kazdy z uzasadnieniem) za powiedzmy stala stawke 10PLN od jednego wczesniej ustalonego buka.Kursy(jako ze to maja byc niespodzianki powinny byc powyzej 3.2-3.6-do ustalenia.Ten kto wykaze sie po miesiacu najwiekszym zyskiem zostanie mistrzem fuksow.Moznaby sie zkontaktowac z supportami kilku bukow i zapytac czy byliby chetni do sponsoringu. A jak nie to pozostanie satysfakcja.Co o tym sadzicie?
Pomysl jest bardzo dobry, no michael007acm bedzie tutaj głownym faworytem , wedlug mnie zadnych ograniczen nie powinno byc, jesli chodzi o kursy, pod koniec podliczylo by sie wszystkie wpadniete kursy, i wybrano najlepszego fuksiarza, jeszcze tylko nagrody by skombinować, i mozna ruszac z tym.
Pomysl jest bardzo dobry, no michael007acm bedzie tutaj głownym faworytem , wedlug mnie zadnych ograniczen nie powinno byc, jesli chodzi o kursy, pod koniec podliczylo by sie wszystkie wpadniete kursy, i wybrano najlepszego fuksiarza, jeszcze tylko nagrody by skombinować, i mozna ruszac z tym.
Co do tego nie ma wątpliwości kto w takim konkursie byłby faworytem
Kurs na pewno nie powinien być ograniczony jak fuks to fuks na maxa i już.
Kursy na dokładny wynik zaczynają się od 6.00 a kończą na 500.00 a nawet 1000.00 zależy od buka.
_________________ GRANDE ITALIA !!! FORZA ITALIA !!!
Co do tego nie ma wątpliwości kto w takim konkursie byłby faworytem
Kurs na pewno nie powinien być ograniczony jak fuks to fuks na maxa i już.
Kursy na dokładny wynik zaczynają się od 6.00 a kończą na 500.00 a nawet 1000.00 zależy od buka.
Tutaj piszesz ze ograniczenia nie powinno byc, a dwa posty wyzej, ze powinno byc min 4 kurs, wiec jak to jest, edytuj swoj post, jesli zmieniasz zdanie, albo jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to nie rob tego.
Wysłany: 2006-03-07, 17:54
No nie spodziewalem sie takiego odzewu a piszac ze kurs powinien byc 3.2-3.6 chodzilo mi o kurs minimalny a to 3.2-3.6 to przykladowe "widelki", max raczej bez ograniczen.Z reszta jezeli taki konkurs w przyszlosci zaistnieje to mozna bedzie organizatorom zasugerowac jakies ewentualne zmiany.Raczej nie chodzilo mi tez o typowanie dokladnych wynikow ale to tak jak mowie kwestia dogadania.Pozdrawiam.
.Raczej nie chodzilo mi tez o typowanie dokladnych wynikow ale to tak jak mowie kwestia dogadania.Pozdrawiam.
Mi też nie chodzi tu o typowanie dokładnych wyników. Chcę żeby były wszystkie możliwości nie tylko dokładne wyniki ,które jednak na pewno będe preferował w takim konkursie
_________________ GRANDE ITALIA !!! FORZA ITALIA !!!
na początku gdy zobaczyłem pierwszy i drugi post dotyczący konkursu byłem sceptycznie nastawiony co do takiego konkursu .... dlaczego ?? już wyjaśniam.
Głownie chodzi mi o typowanie dokładnego wyniku. Przecież to jest czysta loteria, bardzo ciężko jest przewidzieć dokładny wynik. Idea konkursu - jeżeli taki miałby być - według mnie powinna być trochę inna. Konkurs powinien nam wszystkim służyć po to żeby ograć przy okazji buki a nie dać im zarobić. Jeżeli każdy będzie typował dla jaj to faktycznie może kiedyś się uda coś trafić ale i tak wątpię żeby ktokolwiek skorzystał z danego typu.
To co napisał LONIA w pierwszym poście dotyczącym konkurs o trafieniu Cracovii po kursie 6,5 - super - gratki. ( swego czasu na początku sezonu gdy Tychy nie miały lodowiska i grały same wyjazdowe mecze, przegrywając prawie wszystkie, a mecze w roli gospodarza grali w Janowie; postawiłem na nich po kursie coś ok 5-6 i trafiłem, ale postawiłem dlatego bo miałem przeczucie że mecz wygrają ) i wg mnie takie typy powinny być umieszczane, takie do których mamy jakieś większe przeczucie że wejdą i za którymi przemawiają jakieś w miarę uzasadnione argumenty. Podawane typy które były by tylko po to żeby coś trafić dla jaj są bez sensu, bo nikt i tak tego nie zagra. Swego czasu podobnie było z Barceloną która po serii iluś tam meczy bez porażki przegrała w Pucharze Hiszapnii - wiele osób spodziewało się wtedy porażki Barcy.
Pisząc to nasunęła mi się myśl że może lepiej by było gdybyśmy typowali np mecze w których są tzw pewniaki ( kursy 1.01 - 1.5 ) że ten pewniak nie wygra. Wtedy myślę że byłby większy pożytek z takiego konkursu bo moglibyśmy uczulić niektórych żeby nie ryzykowali i nie stawiali na tego "pewniaka". W przypadku trafienia takiego typu (przy założeniu jednakowej stawki na typ np 100 ) , osoba typująca taki mecz rozliczona by była kurs trafionego zdarzenia niezależnie czy np był remis czy faworyt przegrał. Kurs jaki byśmy brali to albo podany przez typera albo np z betexplorer.
Dla rozjaśnienia sytuacji przedstawie o co mi chodzi.
np.
mecz: Chelsea - GKS TYCHY
kursy:
1 - 1.1
x - 4.0
2 - 8.1
uzasadnienie:
mecz odbywa się na neutralnym terenie w Afryce, GKS przygotowuje się tam już miesiąc czas do sezonu, Chelsea przyjeżdza w rezerwach, GKS podobno jest w znakomitej formie, zakupiło nowych piłkarzy - niespodzianka murowana !!!
i np:
mecz kończy się wynikiem 0-0 - typer jest rozliczony na + 400
mecz kończy się wynikiem 1-3 - typer jest rozliczony na + 810
wynik 1-0 ( niemożliwy ) - typer ma -100
mało brakowało np dzisiaj w nocy żeby Charlotte sprawiło niespodziankę i wygrało z faworyzowanymi Miami Heat - ulegli dopiero po dogrywce. I np analiza Pewniaczka http://forumbukmacherskie...highlight=#3508 była jak najbardziej prawidłowa.
Niech ten konkurs przyniesie korzyści a nie straty - po co organizować coś co nam się nie przyda.
Takie jest moje zdanie na ten temat.
szukajmy niespodzianek a nie liczmy na fuksa
Oczywiście nazwa konkursu musiała by przybrać inną nazwę.
Wysłany: 2006-03-09, 14:59
Ten pomysl nie daje mi spokoju i mam w zwiazku z tym kilka nowych przemyslen.Bede tez nawiazywal do wypowiedzi modera o nicku "slavvek"- nie cytuje go bo jego wypowiedz byla dluga.
1.Nie typowaloby sie dokladnych wynikow bo to bardziej loteria niz przeczucie.A wlasnie chodzi o to o czym pisal Slavvek ze ten Temat forum(lub konkurs,jezeli dojdzie do skutku)powinien pomagac typujacym w ograniu bukow. Poprzez uzasadnienia swoich przeczuc co do niespodzianek mozna by wyselekcjonowac mecze w ktorych istnieje ryzyko , iz pewniak zawiedzie.
2.Przeanalizowalem kilka weekendow wstecz i z popularniejszych lig pilkarskich co tydzien bylo miedzy 10 a 20 wynikow gdzie Faworyt po kursie do 1.6 nie wygrywal.
3.Co do podliczania zyskow(punktow)proponowalbym cos takiego;
a.Grajacy podaje trzy typy(wiecej nie ma sensu bo wtedy bedzie to bardziej polowanie na to ze jeden z np.10 typow wejdzie).
b.Istnieje mozliwosc postawienia jednodrogowego lub dwu...,z tym ze jezeli stawiam dwudrogowo i nie trafiam to trace stawke dwukrotnie.
c.Typowanie dwudrogowe nie jest typowaniem X2 tylko X i 2.
d.Typujemy od jednego bukmachera co ulatwi prace prowadzacym i zmniejszy ryzyko przekretow.
e.Proponuje typy te podawac do piatku do 24:00 tak zeby prowadzacy mogl do sobotniego popoludnia podac statystyki dotyczace typowania, co mogloby stanowic pomoc dla grajacych w "realu".PODAM PRZYKLAD :
1#Legia-Gornik 1.3-3.8-6.7
2#Wisla-Polonia 1.35-3.95-7.2
3#Korona-Leczna 1.6-3.3-4.8 (sa to przyklady z kursami meczy calkowicie wymyslone!!!)
Ja typuje tak:
Stawka za kazdy typ - 10
1# X2
2# X2
3# X
Padaja wyniki:
1# 1-0
2# 0-1
3# 1-1
Moj bilans wyglada tak:
1# X -10 i 2 -10 w sumie -20
2# X -10 i 2 +62(10*7.2 -10) w sumie +52
3# X +23
Mecze 3
Typy 5
Zysk +55
Prowadzacy podaje podsumowanie typowannp. tak;
1#Legia - Gornik 7(8-3) gdzie 7 to liczba osob typujacych ten mecz a 8 i 3 to liczba postawionych odpowiednio remisow i dwojek.
2#Wisla-Polonia 4(4-1)
3#Widzew-Podbeskidzie 3(3-0).....ITD.
4.Przegladam wiele tego typu forum(od niedawna wprawdzie) ale nie spotkalem tego typu konkursu.Moglibysmy byc pierwsi jezeli wypali to opatentowac .Poki co zaloze na probe temat z takimi typami i zobaczymy jaki bedzie odzew
e.Proponuje typy te podawac do piatku do 24:00 tak zeby prowadzacy mogl do sobotniego popoludnia podac statystyki dotyczace typowania, co mogloby stanowic pomoc dla grajacych w "realu".PODAM PRZYKLAD :
Ok, ale jeszce ten konkurs nie rozpoczynamy, i nie wiadomo kiedy bedzie, narazie na forum sa 3 konkursy. Wystarczy Chwilowo, moze jak skaczy sie Puchar Polski, to zaczniemy.
Mozy by sprubowac z kuponami, a dokladnie z systemami, np. 2/3,
Ale na poczatku byla mowa o konkursie na fuks, wiec nieiwm poco ograniczac, tu by chodzilo oto kto ma najwieksze szczescie, i nie zeby byly pomocne dla kogos (moze kiedy indziej). A tu np. Kady daje 5 singli czy kupon z 5 meczy. I kto ma najwiecej na kncu AKO ten wygrywa