Dzisiaj o godzinie 19:00 rozpocznie się druga kolejka piłki ręcznej I ligi Szwedzkiej. W meczu Lugi - Guif faworytem są gospodarze, jednak ja uważam, że warto zaryzykować i postawić na Guif. W pierwszej kolejce piłkarze ręczni Guif pokonali we własnej hali Alingsas HK 26:21. Lugi w swoim pierwszym starciu w sezonie 2008/2009 zmierzyło się na wyjeździe z drużyną IFK Skövde HK i wygrali ten mecz 30:26. Te dwie drużyną stoją na równym poziomie, a zwycięstwo w tym meczu jest otwarte dla każdej z nich. Ja stawiam na szczęśliwe zwycięstwo gości!
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Dzisiaj o godzinie 19:00 odbędzie się kolejna już kolejka I ligi szweckiej piłki ręcznej. W meczu na szczycie spotkają się dwa bardzo silne drużyny. Gospodarzem będą Redbergslids IK, która w tym sezonie wygrała 3 mecze, przegrywając jeden. Ich przeciwnikami będzie grużyna Lugi, która nie została jeszcze pokonana w tym sezonie po 4 meczach. Redbergslids IK wygrał dwa spotkania u siebie i to na nich dzisiaj stawiam! Lugi poniesie pierwszą w tym sezonie porażkę.
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Dzisiaj o godzinie 19:00 można powiedzieć, że spotkanie roku, ponieważ spotykają się dwa najlepsze zespoły tej ligi. Savehof jest liderem tabeli, gromadząc na swoim koncie 16 punktów. Wygrali oni 8 meczy, przegrywając zaledwie jeden we własnej hali 29:32 z IFK Tumba HK. Mają szanse, aby oddalić się od Lugi, które także ma 16 pkt, lecz Lugi rozegrało o jeden mecz więcej. Według mnie nie uda im się ta sztuka. Hammarby to Mistrz Szwecji i w tym sezonie też tak powinno być. Grają oni w Lidze Mistrzów (ostatnio wygrali). W lidze zajmują dopiero ósmą pozycję, lecz liczę na to, że dzisiaj się zmobilizują. Na wyjazdach nie grają za dobrze. Wygrali tam zaledwie jedno spotkanie, przegrywając trzy inne. Mam nadzieję, że Hammarby pokaże kto jest naprawdę lepszy i pewnie wygra dzisiejsze spotkanie roku!!!