Mimo że pierwsze mecze dopiero 7 września już teraz co nie co napiszę
Cracovia - Naprzód Janów - : -
Cracovia nie pozostawi złudzeń drużynie z Janowa. Dwa mecze rozgrywane kilka dni temu w Pucharze Polski pewnie wygrali 10-3 i 5-1. PZHL ukarał Cracovię walkowerem bo w meczu wystąpił bramkarz który formalnie jeszcze nie był zgłoszony. Dlatego tym bardziej będą chcieli roznieść Naprzód. Jeżeli kurs będzie w miarę dobry to możliwe że zagram singla za dużą kasę.
GKS Tychy - KH Sanok - : -
Tutaj również zwycięzca pewny. Tychy w PP wygrali z Sanokiem i podobnie będzie w pierwszej kolejce. Sanok bez wzmocnień nie powinien liczyć się w tym sezonie. Znowu będzie okupywał ostatnie miejsca w tabeli.
TKH Toruń - Zagłębie - : -
Narazie ciężko powiedzieć coś o tym meczu. Mecz raczej wyrównany. Sosnowiczanie ściągnęli kilku doświadczonych zawodników m.in:
Mariusz Puzio - Napastnik - Unia Oświęcim
Tomasz Jaworski - Bramkarz - Unia Oświęcim
Karel Horny - Napastnik - Cracovia Kraków
W TKH ściągnięto Rosjan - co pokażą nie wiadomo.
Narazie mecz NO BET. Może jak będzie bliżej 7 września to będzie można coś więcej powiedzieć. Nawiasem mówiąc nie wiadomo co będzie z Da Costą bo podobno zastatnawia się nad odejściem z Zagłębia do Cracovii
Wojas/Podhale - KTH Krynica - : -
Podhale - nowy trener + kilka dobrych transferów = drużyna walcząca o wysoką pozycję w lidze. Podhale na tą chwilę jest wg mnie drużyną która bardzo dobrze powinna zaprezentować się w tym sezonie. W tym meczu pewna 1. KTH bez rewelacji - za dużo raczej nie pokaże.
Unia - Gdańsk
Unia bardzo dobrze gra w sparingach, mimo że pozbyli się kilku doświadczonych zawodników zaskakują mnie w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Jak będą grać w sezonie tak jak w meczach przedsezonowych to znajdą się wysoko na koniec sezonu.
Przed rozpoczęciem tych meczy pewnie jeszcze zabiorę tutaj głos i coś dodam do tych meczy.
Ligę Polsą można było stawiać w poprzednim sezonie chyba tylko w betandwin, zobaczymy jak będzie w tym sezonie.
Kursy niestety nie powalają
Cracovia i Tychy 100%
Toruń ostatnio wygrał z Sosnowcem ale to był jakiś turniej w Toruniu. Nie wiadomo jak do tego podeszli Sosnowiczanie. Mecz nadal NO BET a jak już to na wariata na Sosnowiec
Co do Uni to mieszane uczucia - mimo dobrych sparingów teraz jest trochę zamieszania w drużynie. Wkońcu chyba przejęta przez miasto. Kurs atrakcyjny a więc można spróbować jednak nic pewnego.
Podhale z Krynicą raczej bez większych problemów.
W sumie to pierwsza kolejka a więc może być trochę niepodzianek bo nie raz już było tak że przedsezonowe sparingi i spekulacje nie odzwierciedlały tego co się działo później w trakcie sezonu.
Dzisiejszy typ Kris`a over6,5 w meczu Tychy - Sanok wg mnie bardzo dobry typ. Dobrze że go zaprezentował bo pewnie bym przegapił - poszedł za 100zł mam nadzieję że bez większego problemu wejdzie już po 2 tercji. Na meczu będe a więc zaciekawienie meczem będzie jeszcze większe
GKS Tychy - KH Sanok 8 : 2
Tak jak można było przypuszczać - Tyszanie zmiotli rywali.
Pierwsza tercja - na początku trochę chaosu. Z biegiem minut coraz większa przewaga Tychów uwieńczona bramką w 7 minucie. Pozniej kilka razy zaatakowali Sanoczanie a poza tym przewaga po stronie Tychów. Końcówka tercji - gra w przewadze 5-3, 5-4 i dwie bramki dla GKS-u.
W drugiej tercji Tychy przycisnęły i mięli bardzo dużą przewagę. Tercja wygrana 4-0 ale spokojnie mogło być więcej. Chyba 2 słupki i kilka 100% sytuacji, jednak bramkarz z Sanoka dziwnym trafem wychodził z tego obronną ręką.
W trzeciej tercji Tychy odpuściły i to na całej lini. Zmiana bramkarza i gra co najwyżej przeciętna. Zawodnicy KH zwietrzyli okazję i strzelil w końcu bramkę, później znowu Tychy bramka i na koniec Sanok.
Ogólnie dobry mecz w wykonaniu Tychów - bardzo dużo sytuacji bramkowych, bardzo dobra postawa pierwszego bramkarza Arka Sobeckiego ( w kilku sytuacjach mogły paść bramki dla Sanoka ), choć Michał Elżbieciak w 3. tercji też nie bronił najgorzej - stracone bramki to bardziej wina drużny która grała na luzie. Jednak z drugiej strony nie można się za bardzo co dziwić bo grali z jedną z najsłabszych drużyn w lidze ( a może nawet z najsłabszą - ale to się okaze na koniec sezonu )
Pewna 1 i over weszło
TKH Toruń - Zagłębie 6 : 1
A jednak Toruń. Wynik może nie zaskakujący bo w meczach przedsezonowych Toruń już raz wygrał. W sumie liczylem że Sosnowiec coś więcej pokaże. Zobaczymy jak sezon się rozkręci jak będa grały obydwie drużyny.
Unia - Gdańsk 3 : 2
Unia ledwo ledwo ale wygrała. Niestety nie czytałem nic o tym meczu i w sumie nie wiadomo czy Stoczniowiec zagrał tak dobrze czy po prostu Unia jednak ma jakieś problemy. Kolejne mecze tych drużyn na pewno to zweryfikują
Cracovia - Naprzód Janów 3 : 5
Największa sensacja. Mecz na który był kurs 1,05 nie weszedł. Naprzód zagrał fenomenalny mecz, drużyna niedoceniona, skazana na porażkę pokazała jednak rogi.
Czyżby Cracovia miała zacząć sezon tak jak Tychy rok wcześniej ?? Początek bardzo podobny ---> zdobycie mistrzostwa, mecze rozgrywane na wyjazdach ( Tychy - problemy z lodowiskiem, Cracovia - remont ) i porażki na początku sezonu.
Wojas/Podhale - KTH Krynica 5 : 1
Podhale tak jak przypuszczałem bez większych problemów. Pewne zwycięstwo.
Cracovia Kraków - GKS Tychy
Mecz rozgrywany w Tychach. Mecze między tymi drużynami zawsze były bardzo zacięte. W sparingach przedsezonowych dwa razy górą byli Krakowianie 5-0 i 5-3. Typ na ten mecz.... wydaje mi się że jeżeli Arek Sobecki zagra tak dobrze jak w meczu z Sanokiem to Tychy mogą pokusić się o zwycięstwo. Nie wiadomo tak na prawdę w jakiej aktualnie formie jest Cracovia - dlatego ciężko na początku sezonu o bardzo pewne analizy i typy. Jednak jeżeli będzie over/under w granicach 5,5/6,5 to raczej under jest bardzo możliwy
Naprzód Janów - Zagłębie Sosnowiec
Nsprzód wczoraj zagrał bardzo dobry mecz. Jednak nie wiem czemu jakoś mam przekonanie do Zagłębia. Mecz raczej NO BET. Janów nie jest dobrą a wczoraj wg mnie zagrali mecz sezonu i drugiego takiego raczej nie powtórzą - mecz w granicach ramisu ??? - jednak tak czy inaczej NO BET - dopiero początek sezonu i ciężko jest coś więcej przewidzieć
Stoczniowiec Gdańsk - TKH TKE Toruń
Toruń zaprezentował się dobrze w meczu z Sosnowcem i grając przeciwko Stoczniowcowi myślę że również nie powinien mieć większych problemów. Ostatni wygrali u siebie turniej i myślę że ich forma nie jest najgorsza. Raczej 2
KS KTH Krynica - TH Unia Oświęcim
Postawiłbym na Unię ale tylko dlatego że bardzo dobrze grała w sparingach przedsezonowych. Krynica bez wzmocnień nic wielkiego raczej nie pokaze.
KH Sanok - Wojas Podhale
Podhale bez problemu wygrywa.
Narazie tylko tyle - początek sezonu - miej ciekawe azalizy - jak sezon zacznie się rozkręcać to ja również
Jednak doszedłem do wniosku że po takim kursie to grzech nie zagrać. Na pewno Toruń w tym meczu nie jest skazany na porażkę. Wysokie zwycięstwo nad Sosnowcem pokazało że są w dobrej formie. Mimo że Stoczniowiec przegral w Oświęcimiu tylko 2-3 to wydaje mi się że to nie oni zagrali dobry mecz tylko Unia słaby. Z dobrze spisującym się Toruniem mogą mieć równie cieżko zdobyć jakiś punkt w tym meczu. Możliwy wyniko ok remisu ale ja gram czyystą 2
15-09 GKS Tychy - Naprzód Janów - : -
Naprzód bardzo dobrze się prezentuje. Jednak 3 zwycięstwa na początku sezonu to już za dużo. Napewno w tym meczu Naprzód nie odpuści ale będzie musiał się pogodzić ze stratą punktów. GKS Tychy w dobrej formie, świetnie spisuje się w bramce Arek Sobecki który na pewno zatrzyma napastników Naprzodu. Tychy dysponują bardzo dobry atakiem co udowodnili w meczu z Sanokiem - 8 bramek oraz w meczu z Cracovią 6 bramek ( w meczu z Cracovią na bramce stał rezerwowy bramkarz ). Wg mnie pewna 1 - szkoda że kurs będzie pewnie marny a więc nie opłaca się stawiać
15-09 Wojas/Podhale - Cracovia - : -
Z tego co mi wiadomo Cracovia nadal ma problemy kadrowe. Nie zostali dopuszczeni do gry wszyscy zawodnicy. Narazie Cracovia gra tylko 3 piątkami. Jeżeli szybko kadra nie zostanie uzupełniona Cracovii ciężko będzie odnosić zwycięstwa. Do tego dochodzą ciągłe zmiany miejsca pobytu - treningi w Katowicach, mecze na wyjazdach lub w Katowicach. Podhale w tym sezonie zajdzie raczej wysoko i jeżeli Cracovia zagra w tym meczu podobnie jak w 2 poprzednich to nie ma co szukać punktów w tym meczu. Jednak jak to na Mistrza przystało Cracovia może być nieoobliczalna i w najmniej spodziewanym momencie wygrać mecz. Wg mnie w tym meczu górą będzie Podhale ( chyba że skład Cracovii zostanie uzupełniony - jeżeli coś się dowiem to napisze )
15-09 Unia - KH Sanok - : -
Unia nie jest w najwyższej formie. Praktycznie bez pieniędzy - sponsorem jest miasto :/ ( choć możliwe że sponsor się zmieni - obiło mi się o uszy że może Żywiec będzie sponsorował tą drużynę - narazie to pogłoski zobaczymy w najbliższym czasie jak to będzie) Sanok jeszcze w gorszej formie. Unia raczej nie powinna mieć problemów w tym meczu - grają u siebie i mają znacznie silniejszą drużynę - mimo kilku oslabień w stosunku do poprzedniego seoznu. Jednak przy kursie poniżej 1,3 nie opłaca się grać - szkoda ryzykować. Bardziej bym się skusił na under 6,5 jeżeli taki by był
15-09 TKH Toruń - KTH Krynica - : -
Krynica ostatnio wygrała u siebie z Unią. Toruń po dogrywce w Gdańsku. Krynica u siebie jeszcze jest w stanie powalczyć ale na wyjazdach już jest trochę gorzej. A na pewno nie powinno być łatwo w Toruniu. Wg mnie faworytem jest Toruń i do tego może jakiś over - najlepiej jakby był 5,5 ale nawet dla większych ryzykantów 6,5 powinno wejść
15-09 Zagłębie Sosnowiec - Stoczniowiec Gdańsk
W Zagłębiu w końcu zagra Teddy Da Costa (problemy z kartą zawodnika) oraz Kamil Duszak ( wyleczona angina ). Sosnowiec przed sezonem zapowiadał walkę o wysoką pozycję dlatego kiedy jak nie teraz powinien się przełamać. Grają u siebie, przeciwnik przeciętny. Przegrana w pierwszym meczu ze słabą Unią na wyjeździe 3-2 i później przegrana po dogrywce u siebie z Toruniem 3-4 ( grali u siebie a więc pewnie dlatego tak dobry wynik). W tym meczu będę stawiał na Zagłębie - najwyższa pora przełamać niemoc strzelecką - Teddy Da Costa powinien zapewnić zwycięstwo w tym meczu
Wysłany: 2006-09-17, 11:50 Wyniki i tabela - 3. kolejka
Wyniki
GKS Tychy - Naprzód Janów 7 : 0
Tychy pewnie wygrały 7-0 i dzięki temu już samodzielnie liderują. Mecz stał na nie najwyższym poziomie. Pierwsza tercja bardzo ospała i skromne prowadzenie Tychów 1-0. Bardzo dużo kar nałożonych przez sędziego powinno skutkować dużą ilością bramek ale niestety tak nie było. Druga tercja to od samego początku bardzo groźne ataki GKS który niestety raził nieskutecznością, na początku tej tercji również nieliczne kontry Naprzodu - po jednej z tych kontr krążek uderzył w poprzeczkę bramki Arka Sobeckiego. Druga tercja to róznież skromne zwycięstwo Tychów 1-0 i w całym meczu po dwóch tercjach dopiero 2-0. Początek 3. tercji podobnie jak początek 2. bardzo dużo bardzo groźnych ataków GKS. Jednak w odróżnieniu od 2. tercji w 3. bardzo często ataki te kończyły się bramkami. Pewne zwycięstwo w 3. tercji 5-0. I na koniec z trybun słychać było 7 do 0 GKS żegna frajera
TKH Toruń - KTH Krynica 2 : 2
tego chyba mało kto się spodziewał
Unia - KH Sanok 7 : 1
Wojas/Podhale - Cracovia - : - przełożony
Zagłębie - Gdańsk 4 : 2
wkońcu zwycięstwo Zagłębia
W bwin natomiast:
17:00 GKS Tychy 1.80 X 5.00 Wojas Podhale Nowy Targ 2.80
17:00 KH Sanok 6.00 X 5.70 TKH Toruń 1.30
17:00 KS KTH Krynica 1.80 X 5.00 Zagłębie Sosnowiec 2.80
17:00 Naprzód Janów 2.00 X 4.70 GKS Stoczniowiec Gdańsk 2.50
KTH Krynica - UKS ZSME Zaglebie Sosnowiec
Krynica dobrze zaprezentowała się w ostatnim meczu w Toruniu. Wcześniej również dobrze zagrali u siebie ze słabą Unią wygrywając 5-3. ZAgłebie w ostatniej kolejce odniosło dopiero pierwsze zwycięstwo w tym sezonie. Drużyna która w bardzo dobrym świetle była prezentowana przed sezonem narazie spisuje się mało ciekawie. Jednak po raz kolejny spróbuje postawić na nich bo wierze że w końcu zaczną dobrze grać. Krynica u siebie jest na pewno mocną drużyną ale to nie znaczy że wszystkie mecze muszą u siebie wygrywać - nawet z przeciętnym ( jak na razie ) Sosnowcem.
KH Sanok - TKH Eurostal Torun
Wg mnie Sanok jeszcze trochę musi poczekać na pierwsze punkty w lidze. Rywal dosyć mocny i nie wydaje mi się żeby coś w tym meczu pokazali. Nawet nowoczesna hala nie wygra meczu. Żeby wygrywać trzeba grać a Sanok narazie nic ciekawego nie prezentuje.
MKS Cracovia Krakow - Dwory Unia Oswiecim
Każdy czeka na przełamnanie Cracovii. W dzisiejszym meczu jest to całkiem możliwe. Bolączką Cracovii są braki kadrowe oraz brak własnego lodowiska i to trochę zniechęca do stawiania na nich dużych pieniędzy. Unia w tym sezonie równiż zbytnio nic nie prezentuje a więc może być różnie. Niestety nie posiadam informacji gdzie zostanie rozegrany mecz.
GKS Tychy - Wojas Podhale
Bardzo ciekawie zapowiadający się mecz. 2 bardzo dobre drużyny do tego transmisja w TV - zapowiada nam się bardzo ciekawy spektakl
W roli faworytów wg mnie oczywiście GKS który w tym sezonie jest jednym z głównych kandydatów do Mistrzostwa. W bardzo dobrej formie znajduje się bramkarz Arek Sobecki co powinno pomóc w odniesieniu zwycięstwa. Na pewno mecz nie będzie tak łatwy jak z Sanokiem czy Janowem ale zwyciestwo Tyszan bardzo prawdopodobne. Podhale na pewno tanio skóry nie sprzeda i będzie walczyć do końca. Liczę raczej na małą liczbę bramek. Podhale narazie tylko 2 stracone bramki w 2 meczach a po drugiej stronie Arek Sobecki. Bardzo ciekawy mecz na korzyść Tychów
Naprzód Janów - GKS Stoczniowiec Gdańsk
Janów bardzo dobrze prezentuje się w tym sezonie ( poza wpadką z Tychami ) i u siebie nie powinien mieć większych problemów - choć jak to na beniaminka przystało za dużo nie powinien zwojować w tym sezonie. Raczej Janów ale Stoczniowca nie można tutaj jednoznacznie przekreślać.
Extraklasa, Polska
17:00 GKS Stoczniowiec Gdańsk 1.60 X 5.25 KS KTH Krynica 3.35
17:00 TKH Toruń 2.00 X 4.70 Cracovia 2.50
17:00 Unia Oświęcim 2.80 X 5.00 GKS Tychy 1.80
17:00 Wojas Podhale Nowy Targ 1.20 X 6.50 Naprzód Janów 8.00
17:00 Zagłębie Sosnowiec 1.35 X 5.70 KH Sanok 5.15
Unia Oświęcim - GKS TYCHY
Mecze pomiędzy Unią a GKS-em zawsze były bardzo zacięte i pełne emocji. Niestety w tym sezonie już tak nie będzie. Unia nie jest tą drużyną co jeszcze choćby sezon lub dwa sezony temu. GKS jako jeden z kandydatów do Mistrza wg mnie jest pewnym typem w tym spotkaniu. W ostatnim meczu (transmitowanym w tv) GKS pokazał że jest wielką drużyną - przegrywając 0-5 doprowadzili do remisu 5-5 i po stracie bramki na 5-6 szybko odrobili strate doprowadzając do remisu którego nie oddali grając nawet 3 na 5. Mecz na pewno mógł się podobać - a atmosfera na lodowisku była krótko mówiąc ZAJEBISTA !!!. Po takim meczu morale drużyny na pewno poszły w góre. Inny wynik niż zwycięstwo Tychów wydaje mi się niespodzianką. Możliwe że zagram za grubszą kasę - ale to dopiero jutro jak będę wiedział że nic niepowołanego nie wkradnie się do drużyny Tychów typ: GKS TYCHY
Podhale Nowy Targ - Naprzód Janów
Drugi z pewnych meczy. Podhale oraz GKS TYCHY to dwie najlepsze drużyny w lidze. Tychy pewnie wygrali z Janowem 7-0 i Podhale również nie będzie mieć problemów. Doświadczona i silna druzyna jaką jest Podhale na dodatek grająca na własnym lodzie nie może mieć problemów z "dziećmi" z Janowa.
typ: Podhale
TKH Toruń - Cracovia
Toruń ostatnie dwa mecz to totalna kompromitacja. Remis z KTH Krynica oraz porażka z Sanokiem W drużynie na pewno po tych meczach były ostre wymiany zdań i pewnie nie obejdą się bez echa. Dlatego do meczu z Cracovią przystąpią bardzo zmotywowani. Cracovia mimo że wygrała ostatni mecz z Unią jeszcze narazie nie może być stawiana w roli faworyta. Mecz wg mnie będzie przebiegał RACZEJ na korzyść TKH - choć najbardziej "pachnie" mi tu remisem. Ogólnie zdarzenie NO BET
Zagłębie Sosnowiec - KH Sanok
Sanok niespodziewanie wygrał z TKH. I chyba jak narazie wystarczy tego dobrego. Teraz znowu będzie trzeba trochę poczekać na kolejną niespodziankę. Zagłębie wkońcu zaczyna grać tak jak się spodziewałem na początku sezonu. 2 ostatanie mecze - 2 zwycięstwa. Tym razem zwycięska passa będzie nadal trwała.
typ: Zagłębie
Stoczniowiec Gdańsk - KTH Krynica
Chyba najmniej interesujący mecz tej kolejki. 2 dryżyny z dolnej półki. W roli faworyta niby Stoczniowiec ale meczu raczej bym nie polecał bo w takich meczach każdy wynik może być możliwy.