ale kochane bwin które anulowało ten mecz - pewnie powodem było rozgrywanie meczu w Janowie a w ofercie było że mecz jest w Nowym Targu
na dzisiejszą kolejkę bwin przygotowało następujące kursy
24 września 2006
Extraklasa, Polska
17:00 Cracovia 1.60 X 5.25 Zagłębie Sosnowiec 3.35
17:00 GKS Tychy 1.35 X 6.00 TKH Toruń 4.85
17:00 Unia Oświęcim 2.80 X 5.00 Wojas Podhale Nowy Targ 1.80
18:00 KH Sanok 3.00 X 5.25 GKS Stoczniowiec Gdańsk 1.70
18:00 Naprzód Janów 1.65 X 5.00 KS KTH Krynica 3.25
Cracovia - Zagłębie
Cracovia ostatnio gra coraz lepiej ale również i Zagłębie zaczyna gromadzić punkty ( ostatnie 3 mecze = 3 wygrane ). Najpewniejszym typem tego spotkania wydaje mi się być typ na powyżej 5,5 bramki - kurs 1,6 nie jest najgorszy . Na Zagłębie raczej obawiałbym się stawiać bo 4 wygranej z rzędu raczej chyba nie odniesie. Co do Cracovii też nie można być pewnym - mecz może być bardzo wyrównany i w granicach remisu.
typ: over 5,5
GKS Tychy - TKH Toruń
Mimo że mecz wydaje się być bardzo jednostronny - co pokazują nawet kursy 1,35 na GKS to ja osobiście nie grałbym tego typu. Za mały kurs żeby ryzykować. Wszystko na ziemi mówi że Tychy wygrają i ja w to wierzę ale kiedyś pewnie się podwinie noga GKSowi dlatego narazie sobie odpuszczam granie na ich zwycięstwo. Toruń ma nóż na gardle - po udanym początku sezonu i 2 zwycięskich meczach - w 3 nastepnych zdobyli zaledwie 1 pkt remisując z Krynicą. Dlatego będą się starali "gryźć" lód żeby zdobyć jakieś punkty. W tym meczu linia over/under 5,5 spokojnie powinna zostać przekroczona - a kurs 1,85 na pewno kusi.
Typ: over 5,5
Unia Oświecim - Podhale Nowy Targ
Podhale w ostatniej kolejce niespodziewanie przegrało w Janowie i w tym meczu na pewno będą chcięli pokazać że to był przypadek. Unia mimo że zagrała dosyć dobry mecz z Tychami ( przegrany 2-4 ) nie poradzi sobie z Podhalem. Drużyna z której odeszło wielu dobrych zawodników, utrzymywana przez miasto raczej nic w tym meczu nie zdziała. A Podhale na pewno zaprezentuje się jak na kandydata na Mistrza przystało.
Typ: Podhale
Naprzód Janów - KTH Krynica
Naprzód jest drużyną nieobliczalną - po dobrym meczu potrafi w następnym zagrać poniżej przeciętnej. Krynica ostatni mecz chyba przespała. Porażka ze Stoczniowcem 7-1. Osobiście tego meczu bym nie ruszał. A jak już to chyba jednak na Janów. Może po jeszcze kilku kolejkach coś więcej będzie można powiedzieć o tej drużynie bo narazie to jest trochę zagadkowa. W jedynym meczu w którym widziałem jak grają ( z Tychami 0-7 ) nie pokazali praktycznie nic. Zobaczymy jak będzie dalej.
KH Sanok - Stoczniowiec
Sanok u siebie czasami zagra trochę w miarę dobrego hokeja. Stoczniowiec ostatnio ładnie wygrał z Krynicą. Pachnie mi tu overem 5,5 ale nie typuje tego bo dawno nie bylo underu ( ostatnia kolejka 0 underów, przedostatnia - 1 )
Typ trochę ryzykowny ale czemu by nie zaryzykować
Cracovia jeszcze nie w pełni sił, nadal bez lodowiska, w okrojonym składzie. Ostatnio zaliczyli 3 zwycięstwa z rzędu a więc teraz przydałaby się jakaś porażka. Stoczniowiec w ostatnich meczach dosyć dobrze się zaprezentował wygrywając 2 ostatnie mecze ( ze słabymi drużynami ) po 7-1. W meczu tym pachnie mi trochę remisem ale że lubię ryzykować a więc typuję na Stoczniowiec.
pozostałe mecze z braku czasu bez analizy
17:00 KS KTH Krynica - KH Sanok
17:30 Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy
18:00 GKS Stoczniowiec Gdańsk Cracovia
18:00 Unia Oświęcim - Naprzód Janów
18:30 TKH Toruń - Wojas Podhale Nowy Targ
Zagłębie podejmuje u siebie drużynę z Oświęcimia. Unia okupuje ostatnie miejsca w tabeli i jeżeli szybko nie zacznie się coś dobrego dziać w tym klubie to tak będzie do końca sezonu. Drużyna osłabiona po poprzednim sezonie zbyt wiele nie potrafi pokazać. Od czasu do czasu zagra jakiś w miarę mecz. U siebie jeszcze jest w stanie czasami nawiązać walkę ale na wyjazdach to drużyna raczej nie istnieje. Narazie dwa mecze wyjazdowe i dwie porażki za Krynicą i z Cracovią. Ostatnie 3 mecze na własnym lodzie to porażka z TKH, wygrana z Naprzodem i porażka z Tychami.
Co do drużyny Zagłębia to po nieudanym początku - teraz jest znacznie lepiej. Ostatnio pokonali Podhale na wyjeździe. Wczesniej na własnym lodzie nieznaczna porażka z niepokonaną druzyną Tychów 1-3.
W drużynie Uni zbyt wiele spraw jest na nie żeby dać im jakieś większe szanse w tym meczu. Wg mnie bardzo pewna 1. Jezeli będzie inny wynik będę bardzo zaskoczony.
Krynica - Tychy
niby faworyt pewny ale za mały kurs żeby ryzykować. Jak Tychy grają u siebie to jeszcze można grać ale na wyjazdach może zdarzyć się niespodzianka
Kursy jeszcze nie wystawione ale już przedstawię swoje typy
05-10 KH Sanok - GKS Tychy
Tychy po ostatnim remisie w Krynicy ten mecz powinni bez problemu wygrać. Najlepsza i niepokonana w tym sezonie drużyna nie powinna miec problemów, zwłaszcza że pierwszy meczy wygrali 8-2. Jednak kurs jaki będzie wystawiony ( pewnie w granicach 1,1-1,15 ) na pewno nie zachęca do ryzykowania. Po ostatniej niespodziance w tym meczu nie powinno się nic takiego zdarzyć - jednak jeżeli kurs nie będzie w granicach 1,3 to nie ma co stawiac i ryzykować.
Typ: GKS TYCHY
06-10 Naprzód Janów - Cracovia
Cracovia na fali wygrywa mecz za meczem. W ostatnich 7 meczach - 6 zwycięstw i 1 remis. Na pewno w niedziele ta passa zostanie przerwana w meczu z Tychami. W meczu z Janowem może być różnie. Jak wiemy Janów gra w kratkę raz z dobrymi drużynami potrafi wygrać by kilka dni później przegrać z przeciętniakami. Jeżeli kurs na Janów byłby atrakcyjny można by na nich zaryzykować - najlepiej z podpórką ( niestety chyba tylko Pinnacle ma taką ofertę ). Ogólnie brak pewnego typu w tym meczu.
06-10 KTH Krynica - Wojas/Podhale
Krynica grając u siebie nie raz pokazała że potrafi sprawiać problemy. Np. ostatni mecz z Tychami (1-1). W drużynie Podhala odeszedł trener co na pewno niekorzystnie wpłynęło na morale drużyny. Ostatnie 3 porażki ze Stoczniowcem, Zagłębiem i Toruniem również nie napawają optymizmem. Po cichu liczę na kolejną niespodziankę w Krynicy i dobry mecz tej drużyny. Z drugiej strony przegrana passa Podhala musi się kiedyś skończyć. Mam nadzieję że nie w tym meczu.
Typ: Krynica
06-10 Gdańsk - Unia Oświęcim
Kolejny mecz w któym jedna z drużyn ma długą passę przegranych - mowa tu o Uni. Jednak w tym meczu "na pewno" jeszcze zostanie ona przedłużona. Stoczniowiec ostatnio bardzo dobrze się spisuje. Wysokie wygrane z Krynicą i Sanokiem po 7-1, do tego wygrana z Podhalem 4-1 i remis z Cracovią. Unia w rozsypce nic nie zdziała w Gdańsku.
Typ: Stoczniowic
06-10 Zagłębie - TKH Toruń
Bardzo ciekawie zapowiadający się mecz. W Sosnowcu pojawili się kolejni Czesi, TKH chyba wkońcu odyzskało formę - wygrana z Podhalem, Unią i Janowem. Mimo wszystko w roli faworyta stawiałbym Zagłebie które na własnym lodzie wydaje mi się drużyną silniejszą od przyjezdnych z Torunia.
Typ: Zagłebie
Wysłany: 2006-10-06, 13:51
06.10 17.00 # Gdańsk - Unia Oświęcim
Kolejny mecz w któym jedna z drużyn ma długą passę przegranych - mowa tu o Uni. Jednak w tym meczu "na pewno" jeszcze zostanie ona przedłużona. Stoczniowiec ostatnio bardzo dobrze się spisuje. Wysokie wygrane z Krynicą i Sanokiem po 7-1, do tego wygrana z Podhalem 4-1 i remis z Cracovią. Unia w rozsypce nic nie zdziała w Gdańsku.
Mimo że Unia pierwszy mecz wygrała 3-2 w tym Stoczniowiec na pewno się zrewanżuje
Mecz rozpoczyna się o 18 ze względu na transmisję telewizyjną. Czas zamknięcia 17:00.
Mecz na szczycie, do tego transmisja w TV. Mecz zapawiada się bardzo ciekawie. Pierwszy mecz zakończony pewnym zwycięstwem Tychów 6-3. W tym spotkaniu powinno być podobnie. Cracovia cały czas bez własnego lodowiska. W niepełnym składzie. Ma znakomitą passę 8 meczy - 7 zwycięstw i 1 remis. Najwyzszy czas na porażkę. Tychy po kilku wyjazdowych meczach wkońcu wracają na własną taflę. Kibice na pewno miło przywitają zawodników a zawodnicy odwdzięczą się piękną grą i zwycięstwem. Na to liczę i mam nadzieję że dzisiaj zobaczę piękny hokej.
ps. Mam nadzieję że drugi z transmitowanych meczy z Tychów nie zakończy się remisem:)
Typ: GKS TYCHY
Kurs: 1.70
stawka: 10/10
buk: bwin
20.10.2006 17:00 # Naprzód Janów - Podhale Nowy Targ
Podhale na pewno będzie chciało wziąść srogi rewanż za ostatnią porażkę w Janowie 6-5. Podhale po zmianie trenera jest w bardzo dobrej formie. Ostatnie wygrane m.in. z Cracovią i Tychami najlepiej o tym świadczą. Drużyna Janowa swój kapitał szczęścia już wykorzystała w ostatniej kolejce wygrywając z Tychami po konktrowersyjnej decyzji sędziego. Wierzę że Podhale podtrzyma dobrą passę i odegra się za ostatnią porażkę.
Jestem ciekaw co o tym mysli slavvek Wiem ,ze kibicowska wiernosc nie zaakceptuje tego typu ale jakbys mogl to napisz cos o sytuacji w obu klubach i szansach w tym meczu.Wiem ,ze graja w Katowicach bez publicznosci i Cracovia jest ostatnio w dobrej formie.Choc nie jestem kibicem "Pasow" to mam przeczucie ,ze wygraja ten mecz(chociaz smierdzi troszke dogrywka).
Mecz zaczyna się dopiero o 18 a więc jeszcze krótką analizę przed meczem zrobię (niestety już nie można go postawić).
Na początku mecz miał odbyć się w Tychach, gdzie jako gospodarze mięli wystąpić Krakowianie, niestety kluby nie doszły do porozumienia i mecz rozegrany będzie w Katowicach.
Co do sytuacji w klubach to: w Tychach ostatnio było bardzo nieciekawie, podobno jakieś zaległości finansowe ( browary się nie wywiązały ) i gra Tychów nie wyglądała najlepiej. W ostatnim meczu Tychy pewnie wygrały 7-2 pokazując kawałek dobrego hokeja, niestety jeden z naszych lepszych zawodników Sarnik wyszedł dopiero w czwartej 5. Czy to jakieś zgrzyty w klubie czy słaba forma - nie wiem. Co do Cracovii to faktycznie są na fali i w tym meczu chyba minimalnie większe szanse im daje. Ale to tylko z tego powodu że w Tychach nie do końca wiadomo co sie dzieje, ostatnie choroby zawodników to podobno nie do końca prawda.
Mecz powinien być wyrównany i jeżeli Tychy i Cracovia grały by na swoim normalnym poziomie to stawiałbym na Tychy ( po części ze względu na to że im kibicuję). W obecnej sytuacji sprawa wyniku jest otwarta. Wg mnie każdy wynik może tutaj być - dlatego nawet nie ruszałem tego meczu. Serce mówi Tychy, rozum .... remis, .... porażki Tychów nie przewiduję ...... a tak na poważnie ..... sam nie wiem