Wysłany: 2006-09-08, 12:00
Ja na dzisiaj postawię na mecz:
Krefeld Pinguine - Eisbären Berlin # over 5,5
Właściwie nie ma co się rozpisywać, nie wiadomo kogo na co stać, więc lepiej zagrać na under/over. W meczach wybranych zespołów zawsze padało mnóstwo bramek. W poprzednim sezonie, zespoły spotkały się w playoffach i na lodowisku Pingwinów w 2 meczach padło po 7 goli. W lidze miesiąc wcześniej 8 goli. Eisbaren bardzo ciekawie grał w poprzednim sezonie, u siebie przegrywał z kim popadnie, natomiast na wyjazdach głównie wygrane (oczywiście porażki także rzadko się zdarzały) i mnóstwo strzelanych bramek.
Przeglądając składy obu drużyn zauważyłem kilka znanych nazwisk w kadrze Krefeld, natomiast w kadrze Eisbaren jakby bardziej ubogo porównując ludzi na dzisiaj i tych którzy grali w poprzednim sezonie.
Liczę na wysoki wynik, pierwszy mecz, więc zespoły mogą popełniać błędy, formacje niezgrane ze sobą, łatwiej o gole.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
Eisbaren to niekwestionowany mistrz w lidze niemieckiej... Nie było mocnych na tą drużynę... w ćwierćfinałach w poprzednim sezonie pokonali drużynę Krefeld 4:1... Drużyna z Eisbaren jest w tym sezonie również typowana jako główny faworyt do zdobycia tego trofeum... dlatego pewnie aby dobrze zacząć sezon postarają się o zwycięstwo.
2 kolejka niemieckiego hokeja. W swoich ostatnich spotkaniach żadna z drużyn nie zachwyciła. Dzis obie drużyny będą chciały się zrehabilitować. W tamtym sezonie Hannover wydawał mie się lepszą drużyną dlatego dziś stawiam na nich.
Wysłany: 2006-09-10, 12:37
18:30 Eisbären Berlin -Adler Mannheim 1 po 1.95 w GB
Eisbaren wygrały swoj pierwszy mecz 3:1 na wyjezdzie z Krefeld. Adler wygrało u siebie 3:0 z Frankfurt Lions. Jak widizmy, dobry początek ze strony obu zespołów. Trudno jednak wysnuwać jakieś dogłebniejsze wnioski. W swoim typie kieruje się głównie "zaufaniu" dla gospodarzy - to wielki zespół, z wielkimi ambicjami i w meczach u siebie, po dobrym starcie w lidze - nie powinni tracić punktów. Nawet z tak ciężkim rywalem jak Adler. Kurs 1.95 na gospodarzy kusi. Średnie stawki
Wysłany: 2006-09-19, 18:01
19.09.2006 # Koelner Haie v Augsburg Panther # 1
Czołowa drużyna ligi DEL gościć będzie zespół, który według mnie jest najsłabszym w stawce ligi niemieckiej. Powinno być wysokie zwycięstwo gospodarzy, ale jak to bywa w hokeju, może być zupełnie niespodziewana porażka. Początek sezonu pokazał, że Koeln jest w gazie, ograł m.in. bardzo silne Mannheim (choć po dogrywce), a Pantery przegrały z Frankfurtem, który jak co roku początek sezonu ma średni, powiedziałbym. Dla mnie pewna 1.
2 niezłe druzyny. Goscie pomimo ostatniej klęski i tak są dla mnie faworytami. W tym sezonie grali już Adler i przegrali 6-5. Dziś myśle iż Eisbaren zrewanżuje się za ostanią kleskę i wygra ten mecz.
Wysłany: 2006-09-26, 16:18
26.09.2006 # Adler Mannheim v Iserlohn # over 5,5
Adler zdaje się być na początku sezonu DEL w najlepszej formie spośród zespołów tej ligi. Dobre pojedynki z Eisbaren i 2 wygrane. Udane mecze na wyjazdach z Koelnerem i Hamburgiem, ekipami, szczególnie dobrze radzącymi sobie na swoim lodowisku. I co ciekawe mają najlepszy atak, obok Berlinczyków oraz jedną z najsłabszych obron, aż 21 goli straconych. W 6 meczach ekipy Adler padło łącznie 50 goli!
Iserlohn to typowa ekipa środka tabeli, raczej dolnej części, ale bardzo niewygodna do gry, zwłaszcza na wyjazdach. W każdym meczu, nawet z Füchse Duisburg się broniła. Na 6 meczów tylko 17 strzelonych i 15 straconych goli.
Liczę jednak na gospodarzy, mam nadzieję, że potwierdzą swoją przyzwoitą skuteczność w ataku, a i dadzą sobie strzelić co nieco, jak do tej pory się zdarzało.