04.07.2008 20:45 # Cork City FC - Galway United [0:1] # 1 # 2.1 # 10 # sportingbet
Spotkanie rozgrywane w ramach 17. kolejki irlandzkiej ekstraklasy. Ekipa Cork City podejmowac bedzie na wlasnym stadionie najslabsza ekipe ligi Galway United. Patrzac na ostatnie wyniki Cork mozna stwierdzic ze ta ekipa chyba zalapala wiatr w zagle. Po takim sobie poczatku sezonu gracze gospodarzy tego meczu zaczeli grac na miare ozekiwan. Najpierw byla wyjazdowa wygrana z Derry, potem rozgromomienie u siebie Cobh 5:0, a ostatnio znowu wyjazdowe zwyciestwo z Universita 2:0. Ogolem gracze Cork w ostatnich 3 spotkaniach strzelili az 10 goli. Ich rywale zawodza w lidze i raczej nie bedzie ich stac na niespodzianke, bo bilans 1-4-11 nie napawa optymizmem. Rowniez bilans H2H jest za gospodarzami. Na 10 ligowych spotkan gracze Cork wygrali 8 (przy 2 remisach) ale az 6 minimium dwoma bramkami. Mam nadzieje za w piatekowym meczu bedzie podobnie.
Wysłany: 2008-07-03, 22:20
04.07.2008 1:10 # PHL Phillies v ATL Braves [First Inning] # X # 1.65 # 10 # GB
Ostatni mecz tej serii. Do tej pory Phillies wygrywali 8:3 i 7:3. Co ciekawe dzisiaj buki także ustawiają ich w roli faworytów, co wydaje mi się zdecydowaną pomyłką. Ja jednak zagram inaczej na remis po 1 inningu. Phillies są liderami w East w NL z bilansem 46-39. Atlanta jest 4 w tej dwyizji z bilansem 40-45, ale u siebie 28-16. Mają jednak serię 4 porażek, a zagra u nich od początku Jair Jurrjens (8-3) 2.94 ERA. Ten zawodnik od 23 2/3 inninga nie oddał punktu!. U goście wystąpi Cole Hamels(8-5) 3.38 ERA. Co prawda ostatnio oddaje po 2, 3 pkt. w meczu, ale w tym sezonie grał raz z Atlantą i zanotował 9 IP, 0 R. Spodziewam się niewielu punktów, a na pewno nie w 1 inningu.
Te mecze zawsze są atrakcyjne, także są wielkimi niespodziankami. Typowac wynik w setach, zwycięzcę jest ciężko. Safin jest w formie i mnie to cieszy bo jest moim Special One od lat. Do tego co dziwi gra równo bez jakiś wielkich 5 setowych meczów. Do tego zrobił wiele i mozę grać na luzie. Lubi także grać z Federerem. Szwajcar już nie jest takim dominatorem i wystarczy że zagra na 90% zwoich możliwości i może byc problem z rozstrzelanym Safinem. Over jak dla mnie pewny gdyż nawet trzy wyrównane sety mogą dac powyżej 32.5 gema. Ale będzie walka. Licze na to że nie padnie jakaś gładka 3 setówka.
Na dzisiaj wybrałem spotkanie z ligi irlandzkiej. mecz rozpocznie się o godzinie 21.00. Spotkanie to zapowiada się bardzo interesująco. Obie ekipy mają ochotę na zgarnięcie 3 punktów w tym meczu. Gospodarze zajmuja 8 pozycję goście są trochę niżej na miejscu 11.
W obecnej formie to gospodrze sa stawiani w roli faworytów. Wygrali oni 2 ostatnie mecze. Goście natomiast w 6 ostatnich spotkaniach wygrali tylko raz. Pozostałe 5 meczy przegrali.
W dotychczasowych dwóch spotkaniach gospodarze nie przegrali. (jeden mecz wygrali i jeden zakończył się remisem). Spotkanie to do łatwych należeć nie będzie ale mam nadzieje, że wygrają je gospodarze, aczkolwiek do przerwy uważam, że będzie remis.
Dzisiaj w Katowickim Spodku zostanie rozegrany mecz Ligi Światowej Polska - Chiny. Będzie to pierwszy występ w tegorocznej Lidze Polskich siatkarzy przed własną publicznością i jak sami podkreślają mają zamiar wygrać wszystkie mecz na własnym terenie i awansować do finału LŚ w Brazylii, od razu jednak podkreślają też, że nie jest to plan maksimum a minimum, bo rywali w grupie mamy dość średnich żeby nie powiedzieć słabych: Chiny, Japonia i Egipt.
Polacy obecnie zajmują drugie miejsce w grupie, tracą punkt do Chin, czyli obowiązkowe wdaje się zwycięstwo i dzisiaj i jutro aby wyprzedzić rywala i awansować na fotel lidera.
Sztab szkoleniowy polskiej reprezentacji na dwumecz z Chinami powołał następującą dwunastkę: Rozgrywający: Paweł Zagumny, Paweł Woicki; Atakujący: Mariusz Wlazły, Piotr Gruszka; Przyjmujący: Marcin Wika, Michał Winiarski, Sebastian Świderski, Michał Bąkiewicz; Środkowi: Łukasz Kadziewicz, Daniel Pliński, Wojciech Grzyb Libero: Krzysztof Ignaczak.
Wydaje mi się, że jest t obecnie najmocniejsza dwunastka (może jeszcze Krzysztof Gierczyński) i dzisiaj nasi siatkarze pewnie pokonają Chińczyków 3-0, pokazując rywalowi kto jest lepszy, a, że gra polaków zaczyna być taka jak wszyscy oczekują pokazał pierwszy mecz w Japonii kiedy to wygraliśmy 3:0 nie dając nawet pomyśleć rywalowi, że są w stanie nawiązać z nami równorzędny pojedynek myślę, że dzisiaj będzie podobnie.
Wysłany: 2008-07-04, 12:44
04.07.2008 20:30 # Hiszpania v USA [Points HC] 5.5:0 # 1 # 1.75 # 10 # bwin
4 weekend LS. W grupie C wiadomo tylko tyle, że najsłabszym zespołem są Finowie. Oni na pewno się jużnie liczą. Ale USA, Bułgaria i mistrzowie Europy Hiszpanie mają wciąż szanse. Tabela wygląda następująco:
Pool C - Intercontinental Round
1 USA U.S.A. 11 5 1 17 6 2.833
2 BUL Bulgaria 10 4 2 13 11 1.182
3 ESP Spain 9 3 3 12 13 0.923
4 FIN Finland 6 0 6 6 18 0.333
Klasyfikacja jest trochę myląca, bo USA wygrało 4 mecze z Finami, a Hiszpanie grali 4 mecze z Bułgarami (3 przegrali). Tak więc to jest pierwszy pojedynek tych zespołów w tym roku. Hiszpanie nie awansowali do Pekinu i właściwie LS to powinien być ich cel nadrzędny, na razie nie grają na 100%, ale nie sądzę, aby łatwo dali się ograć Ballowi i spółce. Handicap punktowy dość wysoki, powinien zostać pokryty, ja liczę na 5-setowy pojedynek.