Spotkanie inaugurujące rozgrywki najwyższej klasy rozgrywkowej w Szwajcarii, gdzie na przeciw siebie staną dwie najlepsze zespoły ubiegłego sezonu.Jak dla mnie faworytem są gospodarze bardzo dobrze spisujący się "na własnych śmieciach" w poprzednich rozgrywkach bilans 14-2-2 i co ciekawe 2 krotnie pokonanie dzisiejszych rywali 2-0 i 5-1.Basel mimo że poczyniło kilka wzmocnień to jak dla mnie gdzie gospodarze są bliżej 3 pkt, dlatego że liga szwajcarska to jak ja to nazywam "domówka" czyli gdzie odsetek 1 do odsetek 2 jest rażąco niekorzystny dla gości, oczym może chociażby świadczyć bilans najlepszego away teamu czyli właśnie Basel 7-6-5 czyli wygrana w zaledwiev 36% meczach
Ćwierćfinał turnieju rozegrywanego w Kitzbuhel w Austrii. Jak dotąd nie udało się rozegrać wszystkich meczy zgodnie z planem. Wczoraj prawie przez cały dzień były burze oraz szalały ulewy. Dzisiaj już jest wszystko dobrze i mam nadzieję, że organizatorom uda się rozegrać mecze jak tego chcieli. Wybrałem bardzo zacięty pojedynek, w którym faworytem jak dla mnie jest Argentyńczyk. 22 - letni Eduardo Schwank jest na 58 miejscu w rankingu ATP. Jest bardzo zdolnym i młodym tenisistą, który w przyszłości jeszcze wiele pokaże. W tym roku rozegrał 17 spotkań tenisowych. Wygrał dziewięć, osiem kolejnych przegrał. Jego dzisiejszy rywal - Włoch Potito Starace notowany jest na 61 miejscu w rankingu ATP. Nieco gorzej od Argentyńczyka jak można zauważyć. Ma 27 lat, a w turniejach ATP gra od 2001 roku. W tym roku nie prezentuje się najlepiej, jak i najgorzej. Z pośród 31 meczy, wygrał 13, przegrywając 18. Rozegrał więcej meczy niż Eduardo, lecz ja i tak wierzę w młodszego zawodnika
18.7 20:15 # Young Boys-Basel # X # 3.20 # 10 # Gamebookers
Inauguracja sezonu 2008/09 szwajcarskiej ekstraklasy w którym zmierzy się mistrz z Bazylei z wicemistrzem z berna. Gospodarze będą chcieli na pewno zaczęć z wysokiego C rewanżując się Bazylei za porażkę w ostatnim meczu ubieglego sezonu w meczu o tytuł (0:2). Terminarz sprawił iż juz w pierwszym spotkaniu będzie ku temu okazja, ale jak to bywa w początkowych kolejkach zespoły sa jeszcze w trakcie letargu i podejrzewam, że dziś mimo chęci obu ekip i dobrych wyników w sezonie przygotowawczym podzielą się punktami w meczu otwarcia mimo, że historia spotkań obu zespołów by na to nie wskazywała...
May 10, 2008 Super League FC Basel 2 - 0 BSC Young Boys
Feb 3, 2008 Super League BSC Young Boys ... 2 - 0 FC Basel
Oct 28, 2007 Super League FC Basel 4 - 0 BSC Young Boys ...
Aug 5, 2007 Super League BSC Young Boys ... 5 - 1 FC Basel
Typy - +1
Zain -
Wyg -
Zysk -
Yeld -
May 24, 2007 Super League FC Basel 2 - 0 BSC Young Boys ...
Feb 11, 2007 Super League BSC Young Boys ... 0 - 3 FC Basel
Nov 9, 2006 Super League FC Basel 2 - 2 BSC Young Boys ...