Rewanżowe spotkanie play off angielskiej Championships. W pierwszym spotkaniu Southampton niestety uległo ekipie Derby minimalnie 1:2. teraz stoi przed trudnym zadaniem, aby odrobić straty z pierwszego meczu. Zadanie tym trudniejsze, że musza teraz zmierzyć asie na boisku rywala. Ale jak to się mówi "Dopóki piłka w grze". Starta z pierwszego spotkania nie jest aż tak duża i przy odpowiednim nastawieniu i skutecznośći (miejmy nadzieję, że wykażą się wreszcie Polacy w składzie "Świętych") uda sie przeskoczyć Derby. Ja w tym spotkaniu skłaniam sie ku typowi na "Over". Southampton nie ma innego wyjścia, jak od pierwszych minut zaatakować i to skutecznie. W lidze pokazali niejednokrotnie, że potrafią tak grać i strzelać sporo bramek. Według mnie wynik tego spotkania jest sprawą otwartą, a najpewniejszym typem w tym meczu będzie "over". tym bardziej, że Southampton jeszcze na boisku rywala nie wygrał. Może dzisiaj? W rundzie zasadniczej w Derby padł remis 2:2. Mam nadzieję, że traz też przynajmniej trzy gole padną wrewanżu.
Mecz rewanżowy rundy półfinału play off decydującego o awansie do premierships. Zwycięzca tego dwumeczu spotka sie z ekipą Derby na Wembley. W lepszej sytuacji sa piłkarze West Bromwich, którzy wygrali pierwszy mecz 3:2. I oni w roli faworyta przystąpia do rewanżu. Podobnie jak bukmacherzy, tak i ja skłaniam sie ku ekipie gospodarzy w tym meczu i stawiam na ich zwycięstwo. Ostatni okres rundy zasadniczej był bardzo udany w wykonaniu tej ekipy, co świadcz, że zachowali więcej sił na najwazniejsze momenty ligi. "WIlkom" nie udało sie w w ostatnich 10 latach wywieźć 3 punktow ze stadionu rywali. W rundzie zasadniczej WB pokonali "Wilki" 3:0, a w rewanzu ulegli jedynie 0:1. Przed własna publicznościa WB na pewno przypieczętuja awans do finału play off. Na ten mecz można pokusić sie także na "over", wszak WB to zdecydowanie najskuteczniej grająca ekipa zaplecza angielskiej ekstraklasy.