Nie chodzi o to że nie doceniam Belga, który w zasadzie gra na swoim terenie. Ale Montanes jest w formie bardzo wysokiej. Odesłał wszystkich rywali w dwoch setach w tym taki jak Acasuso i Hernandez. I to bardzo gładko. Darcis też gra równo ale już z wyęj notowanym Gicquelem nie było tak łatwo. Ciężki mecz zakończony sukcesem na pewno da wiarę w wygraną Belgowi, jednak na tym się skończy bo Montanes przyjechał tu po prostu wygrać. I takie założenie miał od początku.
Wysłany: 2008-07-20, 15:41
Darcis S. v Montanes A. 1:2
Oda jakiegoś czasu gram na 3 sety w meczu Montanesa i nie mogę trafić. Może dzisiaj. Montanes, to typowy ziemniak. Ostatnio znajduje się w znakomitej formie. W Amersfoort wygrywa jak chce. Jest 63 w rankingu ATP. Montanes w tym roku wygrał już challenger w Monzie i chyba ze 2 deble. Belg jest wyżej w rankingu, 56, ale w tym roku nic nie wygrał. Trudno jednoznacznie go zakwalifikować, ale chyba najlepiej gra mu się na wolnych kortach. Jedna sprawa jest ważna, w zeszłym roku jako kwalifikant wygrał ten turniej. Stawiam jednak na Hiszpana, który naprawdę w ostatnich tygodniach prezentuje dobry tenis.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
17:00 # T. Robredo - M. Cilic # 2:0 # 3.00 # 10 # BAH
Dzisiaj o godzinie 17:00 rozegrany będzie mecz drugiej rundy turnieju ATP w Toronto. Ja stawiam na zdecydowane zwycięstwo Hiszpana Tommego Robredo po kursie 3.00. Bardzo zachęcający kurs i uważam, że właśnie taki typ padnie. Tommy Robredo to turniejowa "12". W rankingu ATP jest obecnie sklasyfikowany na 14 miejscu. W tym roku rozegrał już 40 meczy tenisowych. To świadczy o tym, że jest bardzo ograny! Wygrał 26 spotkań, przegrywając 14 innych. Jego ranking jak i tegoroczna forma jest wyśmienita i mam nadzieję, że dzisiaj to udowodni. W pierwszej rundzie Robredo wyeliminował Niemca Fredercia Niemeyera wygrywając 7:6, 6:1. Obronił wszystkie - sześć piłek na przełamanie. Jego dzisiejszym przeciwnikiem będzie Chorwat Marin Cilic. On w pierwszej rundzie uporał się z Czechem Lukasem Dlouhym w trzech setach (6:3, 4:6, 6:3). Zaserwował 14 asów, lecz jego skuteczność drugiego podania nie była najlepsza (44%). Jest on notowany na 44 miejscu w rankingu ATP. Porównując ich rankingi widać ogromną przewagę Robredo. W tym roku Cilic rozegrał także 40 meczy. Wygrał 22, przegrywając 18. W tej statystyce także przegrywa z Hiszpanem. Marin ma dopiero 19 lat i wchodzi w świat tenisowy. Tommy jest od niego starszy (26 lat) i bardziej ograny. Licze dzisiaj na niego i mam nadzieję, że pewnie wygra mecz w dwóch setach
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
17:00 # T. Robredo - M. Cilic # 2:0 # 3.00 # 10 # BAH
Dzisiaj o godzinie 17:00 rozegrany będzie mecz drugiej rundy turnieju ATP w Toronto. Ja stawiam na zdecydowane zwycięstwo Hiszpana Tommego Robredo po kursie 3.00. Bardzo zachęcający kurs i uważam, że właśnie taki typ padnie. Tommy Robredo to turniejowa "12". W rankingu ATP jest obecnie sklasyfikowany na 14 miejscu. W tym roku rozegrał już 40 meczy tenisowych. To świadczy o tym, że jest bardzo ograny! Wygrał 26 spotkań, przegrywając 14 innych. Jego ranking jak i tegoroczna forma jest wyśmienita i mam nadzieję, że dzisiaj to udowodni. W pierwszej rundzie Robredo wyeliminował Niemca Fredercia Niemeyera wygrywając 7:6, 6:1. Obronił wszystkie - sześć piłek na przełamanie. Jego dzisiejszym przeciwnikiem będzie Chorwat Marin Cilic. On w pierwszej rundzie uporał się z Czechem Lukasem Dlouhym w trzech setach (6:3, 4:6, 6:3). Zaserwował 14 asów, lecz jego skuteczność drugiego podania nie była najlepsza (44%). Jest on notowany na 44 miejscu w rankingu ATP. Porównując ich rankingi widać ogromną przewagę Robredo. W tym roku Cilic rozegrał także 40 meczy. Wygrał 22, przegrywając 18. W tej statystyce także przegrywa z Hiszpanem. Marin ma dopiero 19 lat i wchodzi w świat tenisowy. Tommy jest od niego starszy (26 lat) i bardziej ograny. Licze dzisiaj na niego i mam nadzieję, że pewnie wygra mecz w dwóch setach
2:0... dla Marina Cilicia
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Dzisiaj po godzinie 21 rozpocznie się pierwszy półfinał turnieju ATP w Toronto. Będzie to zapewne bardzo ciekawy pojedynek, w którym wystąpią dwaj ciekawi i dobrzy gracze. Oby dwaj są teraz w bardzo dobrej formie i obydwaj pokonali jak dotąd światowe gwiazdy. Kiefer pokonał wczoraj Jamesa Blake, a Gilles Simon zwyciężył Rogera Federera. Dzisiaj to Niemiec jest faworytem spotkania, przynajmniej według
bukmacherów. Ja jednak myślę inaczej i stawiam na Francuza. Jak dotąd często zdażało się mu wygrywać w trzech setach i mam nadzieję, że dzisiaj także wygra 2:1. Jest on notowany na 22 miejscu w rankingu ATP.
Dzisiaj po godzinie 21 rozpocznie się pierwszy półfinał turnieju ATP w Toronto. Będzie to zapewne bardzo ciekawy pojedynek, w którym wystąpią dwaj ciekawi i dobrzy gracze. Oby dwaj są teraz w bardzo dobrej formie i obydwaj pokonali jak dotąd światowe gwiazdy. Kiefer pokonał wczoraj Jamesa Blake, a Gilles Simon zwyciężył Rogera Federera. Dzisiaj to Niemiec jest faworytem spotkania, przynajmniej według
bukmacherów. Ja jednak myślę inaczej i stawiam na Francuza. Jak dotąd często zdażało się mu wygrywać w trzech setach i mam nadzieję, że dzisiaj także wygra 2:1. Jest on notowany na 22 miejscu w rankingu ATP.
Giles Siomon niestety przegrał 2:1
Kunitsyn to zdecydowany faworyt. Ma na liście pokonanych wielu solidnych graczy, a jego dzisiejszy rywal nie ma się czym pochwalić. Przejrzałem wyniki z tego sezonu i większość spotkań to porażki 2:0. Niekiedy bardzo gładkie i jednostronne. A Kunitsyn jak tylko trafiał na rywala bez renomy ogrywał go i to także w jednostronnych meczach. Nie było więc wiele do przemyśleń na temat tego spotkania. Zwłaszcza obaj jeszcze ze sobą nie grali.
Wysłany: 2008-08-25, 14:21
Juan Martin Del Potro - Guillermo Canas # under 34,5 # 1.85 # 10 # unibet
Del Potro jest w świetnej dyspozycji, 2 wygrane turnieje na mączce (Stuttgart i Kitzbuhel) oraz 2 na hardzie (Los Angeles, Washington). Jest już 17 w rankingu ATP, a przecież niedawno był koło 100 miejsca. 19 meczy bez porażki robi wrażenie. Canas po wpadce z dopingiem wrócił i miał bardzo udany powrót, w 2006 roku, 2 razy rozłożył samego Fedexa w ciągu kilku dni na amerykanskiej ziemi, ale teraz gra słabiutko. Na IO odpadł z Simonem, W Toronto grał w 2 rundzie tylko dlatego, że w pierwszej jego przeciwnik skreczował. Zdecydowanie lepiej grał w tym roku na mączce w Europie. Hard jest dla niego już za szybki. Według mnie mecz może być tylko 3 setowy, wszyscy tak obstawiają, ale nawet 4 sety mogą dać under.
Dzisiaj o godzinie 17:05 rozpocznie się mecz pierwszej rundy wielkoszlemowego turnieju US Open. Do pojedynku dojdzie pomiędzy Nicolasem Lapentti a Yen-Hsun Lu z Taipei. Faworytem tego meczu jest Lapentti, jednak kurs na niego jest dosyć ciekawy:) Jest on notowany na 65 miejscu w rankingu ATP, a w tym roku jego rekord wynosi 13 meczy wygranych do 15 przegranych. Jego dzisiejszy przeciwnik notowany jest aktualnie na 73 miejscu w rankingu ATP. W tym roku Lu wygrał 8 meczy, przegrywając 11 innych pojedynków. Moim zdecydowanym faworytem w tym meczu jest Nicolas
27.08.2008 17:05 # Almagro N. - Dancevic F. # 3:0 # 5.30 # 10 # bet-at-home.com
Dzisiaj o godzinie 17:05 rozpocznie się wielce ciekawy mecz podczas wielkoszlemowego turnieju US Open. Faworytem w tym starciu jest Hiszpan Nicolas Almagro, jednak bukmacherzy dają wielkie szanse Frankowi Danceviciovi. Kurs na wygraną Nicolasa w trzech setach jest naprawdę duży i uważam, że warto go zagrać. Różnica pomiędzy obydwoma zawodnikami jest ogromna. Almagro jest notowany na bardzo wysokim 18 miejscu w rankingu ATP, podczas gdy Kanadyjczyk zajmuje dopiero 146 pozycję ! Co więcej ich forma tegoroczna także przemawia za Nicolasem. W tym roku Hiszpan rozegrał 45 meczy tenisowych i wygrał 32 z nich, przegrywając zaledwie 13 innych. Dancevic w tym roku wygrał tylko 6 meczy, przegrywając 10 kolejnych. Porównując te dwie statystyki można wywnioskować, że zdecydowanym faworytem jest Almagro! Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie
Dzisiaj o godzinie 17:05 rozpocznie się mecz pierwszej rundy wielkoszlemowego turnieju US Open. Do pojedynku dojdzie pomiędzy Nicolasem Lapentti a Yen-Hsun Lu z Taipei. Faworytem tego meczu jest Lapentti, jednak kurs na niego jest dosyć ciekawy:) Jest on notowany na 65 miejscu w rankingu ATP, a w tym roku jego rekord wynosi 13 meczy wygranych do 15 przegranych. Jego dzisiejszy przeciwnik notowany jest aktualnie na 73 miejscu w rankingu ATP. W tym roku Lu wygrał 8 meczy, przegrywając 11 innych pojedynków. Moim zdecydowanym faworytem w tym meczu jest Nicolas
Lapentti przegrał niestety 3:2
27.08.2008 17:05 # Almagro N. - Dancevic F. # 3:0 # 5.30 # 10 # bet-at-home.com
Dzisiaj o godzinie 17:05 rozpocznie się wielce ciekawy mecz podczas wielkoszlemowego turnieju US Open. Faworytem w tym starciu jest Hiszpan Nicolas Almagro, jednak bukmacherzy dają wielkie szanse Frankowi Danceviciovi. Kurs na wygraną Nicolasa w trzech setach jest naprawdę duży i uważam, że warto go zagrać. Różnica pomiędzy obydwoma zawodnikami jest ogromna. Almagro jest notowany na bardzo wysokim 18 miejscu w rankingu ATP, podczas gdy Kanadyjczyk zajmuje dopiero 146 pozycję ! Co więcej ich forma tegoroczna także przemawia za Nicolasem. W tym roku Hiszpan rozegrał 45 meczy tenisowych i wygrał 32 z nich, przegrywając zaledwie 13 innych. Dancevic w tym roku wygrał tylko 6 meczy, przegrywając 10 kolejnych. Porównując te dwie statystyki można wywnioskować, że zdecydowanym faworytem jest Almagro! Mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie
Hiszpan wygrał 3:0
Wysłany: 2008-09-01, 10:59
1.09.2008 17:00 # Fish M. v Monfils G. [Total Games] # over 40,5 # 1.85 # 10 # GB
Zapowiada się bardzo długi mecz. Obaj tenisiści są w bardzo dobrej dyspozycji, co potwierdzili wcześniejszymi pojedynkami. Droga obu do 4 rundy:
31/08/2008 R32 Fish, Mardy vs. Blake, James 3:0 6:3 6:3 7:6
28/08/2008 R64 Fish, Mardy vs. Mathieu, Paul-Henri 3:1 6:2 3:6 6:3 6:4
26/08/2008 R128 Fish, Mardy vs. Smeets, Robert 3:1 7:6 6:7 6:3 6:4
30/08/2008 R32 Monfils, Gael vs. Nalbandian, David 3:0 6:3 6:4 6:2
28/08/2008 R64 Monfils, Gael vs. Korolev, Evgeny 3:1 6:2 6:3 3:6 6:4
25/08/2008 R128 Monfils, Gael vs. Cuevas, Pablo 3:0 6:4 6:4 6:1
Trudniejszą drogę miał Fish, który bardzo dobrze grał także w turniejach przed US Open, był w finale New Haven i półfinale w Los Angeles. Monfils w turniejach amerykańskich słabo, potem ćwierćfinał
Wysłany: 2008-09-01, 11:00
1.09.2008 17:00 # Fish M. v Monfils G. [Total Games] # over 40,5 # 1.85 # 10 # GB
Zapowiada się bardzo długi mecz. Obaj tenisiści są w bardzo dobrej dyspozycji, co potwierdzili wcześniejszymi pojedynkami. Droga obu do 4 rundy:
31/08/2008 R32 Fish, Mardy vs. Blake, James 3:0 6:3 6:3 7:6
28/08/2008 R64 Fish, Mardy vs. Mathieu, Paul-Henri 3:1 6:2 3:6 6:3 6:4
26/08/2008 R128 Fish, Mardy vs. Smeets, Robert 3:1 7:6 6:7 6:3 6:4
30/08/2008 R32 Monfils, Gael vs. Nalbandian, David 3:0 6:3 6:4 6:2
28/08/2008 R64 Monfils, Gael vs. Korolev, Evgeny 3:1 6:2 6:3 3:6 6:4
25/08/2008 R128 Monfils, Gael vs. Cuevas, Pablo 3:0 6:4 6:4 6:1
Trudniejszą drogę miał Fish, który bardzo dobrze grał także w turniejach przed US Open, był w finale New Haven i półfinale w Los Angeles. Monfils w turniejach amerykańskich słabo, potem ćwierćfinał w Pekinie. Spodziewam sięprzynajmniej 4 setów, w tym ze 2 muszą skończyć się tiebreakami.
3:0 i po bólu, ehhh tego się nie spodziewałem, Ryba do finału
Ostatnio zmieniony przez grzeg232 2008-09-02, 18:47, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-09-02, 18:48
2.09.2008 20:30 # Andreev I. v Federer R. [Total Games] # over 32,5 # 1.9 # 10 # GB
4 runda US Open. Faworyt i obrońca tytułu, Fedex, który nie jest już liderem rankingu, zagra z bardzo niewygodnie grającym Rosjaninem Andrejewem. Ten zawodnik bardzo rzadko coś wygrywa, wygrał 3 tytuły, ale wszystko w 2005 roku. W tym był w finale w Umag i Gstaad. W Nowym Jorku jednak poczyna sobie całkiem dobrze, 3 mecze i 3x 3:0 i to z całkiem niezłymi zawodnikami.
31/08/2008 R32 Andreev, Igor vs. Verdasco, Fernando 3:0 6:2 6:4 6:4
29/08/2008 R64 Andreev, Igor vs. Chardy, Jeremy 3:0 7:6 6:4 6:3
26/08/2008 R128 Andreev, Igor vs. Gicquel, Marc 3:0 7:6 6:4 6:4
A Fedex ostatnio słabo pogrywa, w tym roku jeszcze nie wygrał turnieju na twardej nawierzchni. W turnieju 3x 3:0, ale jego przeciwnicy, cóż tu mówić nie byli godnymi Fedexa rywalami.
31/08/2008 R32 Federer, Roger vs. Stepanek, Radek 3:0 6:3 6:3 6:2
29/08/2008 R64 Federer, Roger vs. Alves, Thiago 3:0 6:3 7:5 6:4
27/08/2008 R128 Federer, Roger vs. Gonzalez, Maximo 3:0 6:3 6:0 6:3
Gonzalez i Alves nie wiadomo skąd tu grają, a Stepanek ma nową miłość i raczej gra mu nie w głowie. Rusek seta może spokojnie ugrać, a i pewnie będą jakieś tiebreaki.