13:30 # Simon G. - Acasuso J. # 2:1 # 4,25 # 10 # Pinacle
Dzisiaj o godzinie 13:30 planowany jest drugi półfinał podczas turnieju ATP w Bukareszcie. Zmierzą się w nim Francuz broniący tytułu Gilles Simon oraz Argentyńczyk Jose Acasuso. Faworytem jest Francuz, jednak ja uważam, że zwycięstwo w tym meczu nie przyjdzie mu łatwo. Stawiam oczywiście na niego, jednak myślę, że zdoła wygrać w trzech setach. Gilles notowany jest obecnie na 17 miejscu w rankingu ATP. W tym roku rozegrał już 55 meczy, wygrywając 35 z nich, 20 razy przegrał. To bardzo dobry bilans jak na niego i uważam, że zdoła wygrać ten turniej. W finale spotka sie albo z Gasquetem albo z Moyą. Dzisiaj jednak straci jednego seta!
2:1 dla Simona !!!
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
bwin sie wyglupil z tym kursem na Brazylie w tym spotkaniu. Moze i w singlu Brazylia jest slaba i w pojedynkach z Karloviciem czy Ancicem Brazylijczycy nie maja czego szukac. Jednak jesli chodzi o deble to Brazylia dysponuje naprawde mocna i co najwazniejsze regularnie grajaca i regularnie wygrywajaca para Melo/Sa. Panowie naprawde sa dobrze w debla, w tym roku wygrali juz dwa turnieje, a w kilku doszli daleko. Gospodarzy bedzie reprezentowala para Roko KARANUSIC i Lovro ZOVKO. O ile ten drugi gra regularnie w debla (ale bez wiekszych sukcesow) to ten pierwszy gral w tym roku tylko raz. Nigdy wczesniej nie grali ze soba. Takie informacje moga oznaczac tylko pewne zwyciestwo Brazylii w deblu po bardzo wysokim kursie.
16:05 # D. Nalbandian - N. Davydenko # 1:3 # 6,50 # 10 # Expekt
Dzisiaj odbędzie się mecz tenisowy Pucharu Davisa pomiędzy Rosją a Argentyną. Jest to już bodajże czwarte starcie tych ekip. Jak na razie prowadzi drużyna Argentyny 2:1. Wczoraj debel z Rosji po dużych męczarniach zapewnił Rosji zwycięstwo i jeden cenny punkcik. Dzisiaj ten punkcik zapewne pomoże obydwu innym zawodnikom Rosji, ponieważ wiedzą oni, że jeszcze o coś grają. Nikolay Davydenko zapewne dzisiaj wygra - tak sądze, jest on lepszy od Nalbandiana, jednak o tym zdecyduje jak zawsze forma dnia. Stawiam na 3:1 dla Rosjanina, piątej rakiety świata!
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
23.09.2008 06:00 # Ivo Minar - Hyung-Taik Lee # 1 # 1.75 # 10 # Expekt
Pojedynek między 24-letnim Czechem Ivo Minarem a 32-letnim Koreanczykiem Hyung-Taik Lee rozegrany zostaie w ramach pierwszej rundy turnieju w Pekinie z pula nagród 524,000$. Zaczne od tego ze Lee gral w ten weekend w Pucharze Davisa. Korea rozgrywala swoj mecz w Holandii, a Lee w piatek wygral z Thiemo de Bakkerem, w sobote przegral debla, a w niedziele znowu wygral w singlowym pojedynku z Huta Galungiem. Te dwa wygrane mecze to jest najlepszy rezultat Lee od ponad pol roku, bo w ostatnim czasie wszystko przegrywal. Jednak trzeba wziac pod uwage to ze zarowno Bakker jak i Huta Galung to gracze, ktorzy wystepuja glownie w challendzerach (i to bez wiekszych sukcesow), wiec wygrana z nimi to nie jest jakis szczegolny powod do chwaly. Lee po meczach w Pucharze musi teraz wrocic do Chin na turniej w Pekinie, a podroz z Europy wiaze sie ze zmiana stref czasowych, co jego dyspozycji raczej nie poprawi, wiec nie wierze w to aby Lee byl w 100% gotowy na wtorkowy mecz. Jesli chodzi o Czecha to w ostatnim czasie pokazal sie z naprawde dobrej strony pokonujac w turnieju w New Heaven Schwanka i Mahuta (graczy z dobrym serwisem), a w US Open toczac wyrownana walke z Kieferem i Nieminenem. Turniej w Pekinie jest dosc dobrze platny wiec nie sadze, aby Minar przyjechal tylko na wycieczke krajoznawcza. Napewno jest dobrze przygotowany do tego turnieju, przystosowany do innej strefy czasowej i w lepszej formie niz Lee. Mysle, ze nawet bez tych ulatwien ze strony Lee, Czech wygralby ten mecz. A biorac pod uwage wszystkie te rzeczy ktore opisalem to kurs 1.75 na Czecha jest naprawde godny uwagi, a jutro juz napewno takiego nie bedzie.
Mecz pierwszej rundy turnieju ATP we Francuskim Metz pomiędzy zawodnikiem z Republiki Południowej Afryki Rikim De Voest (obecnie klasyfikowany na 170 miejscu) i zawodnikiem gospodarzy Arnaud Clement (87). De Voest ostatnio zanotował bardzo udany występ w Grenoble gdzie zaszedł do ćwierćfinału, natomiast Clement ostatnio bez formy. Bo bardzo udanym występnie na Wimbledonie gdzie dotarł aż do ćwierćfinału obniżył loty to poziomu jaki prezentował wcześniej. Obecnie odpada w pierwszych bądź w drugich rundach. Uważam, że zawodnik z RPA ma szansę pokonać dzisiaj Clement który nie jest rywalem którego nie można pokonać. Szanse obu zawodników oceniam 50/50 gram jednak na De Voest ponieważ ostatnio w Grenoble pokazał oznaki jakiejś tam formy u Clement to trudno zaobserwować, no i kurs na zawodnika z RPA jest o wiele bardziej zachęcający niż na Francuza.
11:00 # Schwank E. - Hanescu V. # 2:0 # 3.00 # 10 # BAH
Dzisiaj o godzinie 11:00 rozegrany będzie bardzo ciekawy i wyrównany pojedynek tenisowy pomiędzy graczami, którzy są niezwykle utalentowani. Szczególnie ten pierwszy czyli Eduardo. Argentyńczyk już niejednokrotnie pokazywał na co go stać, a jego zacięte mecze z Andym Roddickiem bardzo przyjemnie się oglądało. Rumun Viktor Hanescu także ognosił ostatnio duże sukcesy w tenisie, lecz dzisiaj jestem pewny, że poniesie porażkę. Co więcej stwiam na pewne zwycięstwo Eduardo w dwóch setach !
Już za ponad kwadrans czeka nas ciekawy mecz tenisa ziemnego pomiędzy dwoma równymi graczami. Z tego meczu według mnie zwycięsko wyjdzie Hiszpan, który zajmuje obecnie 55 pozycję w rankingu ATP. Jego dzisiejszy rywal - Kei Nishikori notuje 77 lokatę. W tym roku Granollers wygrał 13 spotkań tenisowych oraz doznał 16 porażek. Japończyk w tym roku ma nieco lepszy bilans. Wygrał 14 meczy przy 11 porażkach. Kei jest młodym zawodnikiem (ma 19 lat), który dopiero od 2 lat gra w turniejach cyklu ATP. Według mnie bedzie musiał jeszcze troche poczekac, az bedzie wygrywac wazne turnieje i mecze.
Jutro około godziny 10:05 zmierzą się dwaj bardzo wyrównani tenisiści, którzy mają równe szanse na wygrną w tym pojedynku. Bukmacherzy większe szanse dają Izraelczykowi, jednak ja uważam, że to Hanescu jest zdecydowanym faworytem! Notowany jest on na 72 pozycji w rankingu ATP. W tym roku wygrał 19 meczy tenisowych, przegrywając 20 kolejnych. Warto podkreślić, że w tym roku wygrał swój jedyny jak dotąd turniej ! Dudi Sela zajmuje obecnie 70 pozycję w rankingu ATP. W tym roku wygrał 16 pojedynków, przegrywając 22 kolejne. Ich ostatnie spotkanie miało miejsce podczas tegorocznego Roland Garos i wygrał tam Hanescu 3:2.
Mecz pierwszej rundy turnieju ATP w Moskwie i pojedynek 6 zawodnika rankingu Nikolaya Davydenko z zajmującym 57 miejsce Francuzem Florentem Serrą. Faworytem spotkania jest Rosjanin jednak ja się z tym nie zgadzam. Serra zaprezentował bardzo dobrą formę w turnieju Szczecińskim w którym zwyciężył, natomiast Davydenko od pewnego czasu notorycznie przegrywa swoje mecze z mniej lub bardziej znanymi zawodnikami. Ponadto Serra ma swój cel który chce zrealizować w tym sezonie jest to awans do pierwszej 50 rankingu ATP, Nikolay natomiast gra bez żadnych tego typu ambicji. Do tej pory obaj spotkali się dwa razy i jak na razie mamy wynik remisowy czyli po jednym pojedynku wygrał Davydenko i Serra. Uważam, że jeżeli Francuz zachował formę z turnieju Szczecińskiego to nie powinien mieć problemów z pokonaniem Rosjanina który doby mecz w swoim wykonaniu rozegrał bardzo dawno temu. A ponadto kurs jest bardzo zachęcający.
20:15 # Johansson T. v Montanes A. # 2 # 10 # 2,70 # GB
Jutro na zakończenie dnia turnieju ATP w Sztokholmie zaplanowany jest mecz Johansson T. v Montanes A. Johansson to niejedyny reprezentant Szwecji w tym turnieju. Nie jest on jednak w "młodym wieku" i najlepsze momenty w swojej karierze zapewne ma już za sobą. Mieszkający na co dzień w Monaco Johansson będzie chciał zakończyć powoli swoją karierę dobrym występem przed własną publicznością. Statystyki nie przemawiają jednak za nim. Ma gorszy ranking oraz rozegrane w tym roku mecze od jego przeciwnika. Według mnie tutaj wygra Montanes po ambitnej grze Johanssona.
Wysłany: 2008-10-09, 15:16
09.10.2008 17:00 #Ferrero J.C. v Melzer J. [Exact Score] # 2:1 # 4.25 # 10 # unibet
2 runda turnieju w Wiedniu, gospodarz turnieju Jurgen Melzer, będący na 38 pozycji w rankingu zagra z Hiszpanem Ferrero. Melzer w 1 rundzie pokonał pewnie Ljubicia, zas Ferrero Karlovica, obaj wygrali swoje mecze 2;0. Uważam, że ten mecz nie skończy się w 2 setach, trudno powiedzieć kto wygra bo obaj prezentują podobną forme. Melzer ostatnio gra dobrze serwisem, Ferrero miał 3 miesięczną przerwę. Zagrał w Chinach, doszedł do 3 rundy i przegrał z Roddickiem. Znamy go jednak z znakomitych zagrań z głębi kortu i długich wymian. Liczę na ciekawy mecz 3-setowy. Melzer ostatnio zawsze wygrywa albo przegrywa w 2 setach, a swego czasu często grał 3 sety, a i ferrero też lubi pojedynki 3-setowe.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
20:00 # Nalbandian David - Johansson Joachim # 1 # 1.36 # 10 # Expekt
Już za jakieś 20 minut na kort w Sztokholmie wybiegnie jeden z najlepszych tenisistów świata - Argentyńczyk David Nalbandian. Jest on zdecydowanym faworytem dzisiejszego starcia z reprezentantem Szwecji Joachimem Johanssonem. Uważam, że ten mecz zakończy się już po dwóch setach bez większego wysiłku ze strony "Nalby". Johansson zapewne zagra ambitnie i łatwo się nie podda, lecz to umiejętności się liczą!
Wysłany: 2008-10-10, 12:10
10.10.2008 20:15 # Schüttler, R v Söderling, R # 1:2 # 4.33 # 10 # sportingbet
Co tutaj dużo mówić. Ostatnio jakoś wszystko do tyłu, więc łapię się ostatniej deski. Ten mecz wygląda mi wzorcowo na 3 sety. Obaj tenisiści są obok siebie w rankingu, w h2h jest 2:2 i wszystkie z tych 4 pojedynków były bardzo wyrównane. W roli faworyta widzę Szweda, ale tylko dlatego, że gra u siebie. Ponadto on akurat bardzo rzako gra mecze 3-setowe, więc chyba najwyższy czas to przerwać. A właśnie Niemiec długie mecze lubi, bo mniej więcej co drugi pojedynek to 3 sety. Ostatnio takie mecze tylko wygrywał, a już od 3 pojedynków gra na 2:0, więc także czas, aby przełamał się i pograł dłużej. Obaj zawodnicy w pierwszych rundach wygrali po 2:0, więc dzisiaj 2:1 dla gospodarza.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
Dzisiaj o godzinie 14:00 odbędzie się ciekawy mecz tenisowy na kortach w Moskwie. Do rywalizacji dojdzie pomiędzy Rosjaninem Maratem Safinem, a Niemcem Miszą Zverewem. Faworytem jest reprezentant gospodarzy, który zajmuje obecnie 40 pozycje w rankingu ATP. W tym roku wygrał 20 meczy, przegrywając 21 kolejnych. Mischa ma zdecydowanie gorsze bilansy. Dzisiaj Safin grając przed własną publicznością zapewne będzie bardzo chciał wygrać. Wczoraj pokonał Nikolaya Davydenke serwując 17 asów serwisowych. Wierze ze dzisiaj to powtórzy!
Simone Bolelli jest zawodnikiem dysponujacym bardzo dobrym serwisem i mocnym forehandem, co powinno przynosic mu dobre wyniki na szybkich nawierzchniach, tak jednak nie jest, od turnieju w Monachium, pare miesiecy temu Wloch nie gra nic, nie potrafi przejsc 2 rundy (poza Roland Garros i Wimbledonem, gdzie dotarl do 3 rund), w Madrycie odpadl w eliminacjach, jednak los okazal sie dla niego szczeliwy i wystapi tutaj jako LL, jego przeciwnikiem bedzie Nicolas Almagro, ktory z roku na rok coraz lepiej radzi sobie na szybszych nawierzchniach, jedynym minusem Nicolasa sa czesto popelniane niewymuszne bledy, jesli sie opanuje i nie bedzie duzo psul powinien latwo uporac sie z Wlochem.