Mantilla Felix - Haase Robin jest to mecz w turnieju w Amersfoort, The Netherlands na mączce . wiadomo ze na tej nawierzchni nie ma rownych nad hiszpanow stad mój typ na Mantilla Felix.Mantilla Felix przeszedl kwalifikacje jak burza 6:1 6:0 z hiszpanem Burniol 6:0 6:0 z rosjaninem Mutsukevitch i tylko trochę problemow z niemcem Phau 6:4 1:6 6:1.Dzisiaj staje przeciwko holendrowi i jak sądzę tylko to że jest to gospodarz turnieju to byc może uda mu się wygrac jednego seta.Haase Robin wszedl do turnieju glównego z racji że jest holendrem .Nie wydaje sie byc na nawierzchni z mączki ceglanej wielkim zagrozeniem dla mistrza tej nawierzchni Mantilla Felixa.
Obaj panowie to typowi czerwoni ziemniacy. Zupełnie nie czują np. trawy, co pokazali w czerwcu. W lipcu Volandri grał turniej Swedish Open, Bastad i doszedł do półfinału, przegrywając z Ferrerem 0:2. Andreev grał w Szwajcarii i także przegrał w półfnale z Seppim 1:2. W turnieju w Holandii na razie Andreev rozbił Tipsarevicia 6:1 6:1, a Volandri wschodzącą gwiazdę hiszpańską Hernandeza 6:2 6:4. Według mnie faworytem tego pojedynku jest Rosjanin, gra bardzo ciężki, niewygodny i specyficzny tenis, z którym każdy przeciwnik ma kłopoty. Mam nadzieję, że Volandri nie przegra za szybko, bo tez zawodnik ma to do siebie, że oddaje 1 seta, a potem dopiero wraca do gry.
Forma obu wyrównana, choć w rankingu Włoch jest o prawie 30 miejsc wyżej. Zapowiada się długi mecz, mam nadzieję na 3 sety.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.