Wysłany: 2008-08-25, 12:21
26-08-2008 20:45 # Wisla Krakow v FC Barcelona [hc 1,5:0] # 2 # 2.38 # 10 # GB
Trudno zrozumieć czym kierują się buki wystawiając kurs na wygraną Barcelony na poziomie 1,55. Barcelona wygrała u siebie pierwsze spotkanie 4-0, a powinno być ze 6, 7:0 i myślę, że nikt nie miałby pretensj. Nie sądzę, aby jutro zagrali na 10% swoich możliwości. Wisła na pewno polegnie i pytanie tylko jest takie ile goli strzelągwiazdorzy Barcy i czy będzie chciało im się grać do końca. Trener Guardiola to nie Rijkaard, widać u niego dyscyplinę i ma swoje wymagania, więc spodziewam się gry na pełnych obrotach u gości. Kadra Barcy:
Bramkarze: Valdés, Pinto, Miño;
Obrońcy: Abidal, Alves, Caceres, Márquez, Pique, Puyol, Silvinho;
Pomocnicy: Xavi, Iniesta, Hleb, Keita, Toure;
Napastnicy: Bojan, Etoo, Henry, Gudjohnsen, Pedro.
Zabraknie więc tylko Lionela Messiego. Natomiast Wisła ma problem ze skompletowaniem 11 piłkarzy, którzy mogliby zagrać. Zagra podobno nowicjusz Kowalski, co dla mnie jest trochę śmieszne, żeby Mistrz Polski miał problem z wystawieniem 11 piłkarzy na mecz LM. W meczu na pewno nie zagrają: Radosław Sobolewski, Marcin Baszczyński, Mauro Cantoro, Arkadiusz Głowacki. A skład będzie wyglądał następująco:
Pawełek - Singlar, Kowalski, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński, Jirsak, Junior Diaz, Zieńczuk - Boguski, Paweł Brożek.
Tak więc obrona eksperymentalna, pomoc nigdy w takim zestawieniu nie grała. Diaz i Jirsak w środku pomocy to chyba jakieś nieporozumienie. Na kolejnej już pozycji po lewej i środku obrony zagra Junior Diaz, Jirsak kolejny sezon gra kiepsko, przeplatając zagranie dobre z 10 kiepskimi, a Singlar, Łobodzinski i Zieńczuk są w powiedziałbym słabowitej. Nie widzę w tym meczu żadnych szans dla Wisły, kolejna obrona Częstochowy, tym razem po inscenizacji w Barcelonie, kolejna będzie w Krakowie.
26-08-2008 20:45 # Wisla Krakow v FC Barcelona # 2 # 1.55 # 10 # Expekt
Kto oglądał poprzednie spotkanie tych drużyn to wie dlaczego stawiam na Barcę. Poprostu rożnica klas zespołowi zawodników. Do tego Barca przyjeżdza w identycznym składzie jak tydzień temu i nie sadze aby zaczęła grać innaczej. A w Wiśle kontuzje szczególnie bedzie to widać w środku boiska gdzie zabraknie zarównoCantoro jak i Sobolewskiego. Ponadto w defensywie brak Głowackiego i Baszczyńskiego, i nie wierze w to ze niejaki Kowalski zatrzyma Eto lub Henryego.
Wysłany: 2008-08-25, 14:31
26.08.2008 4:15 # COL Rockies v SF Giants # 2 # 1.78 # 10 # Pinnacle
W tym sezonie 5:4 dla Giants po 9 meczach. Obie drużyny grają słabo. Ale ostatnio grają świetnie, Giants mają 5 kolejnych wygranych, Rockies 2. Gospodarze zdecydowanie lepiej grają już mecze domowe (przez pewnien czas byli najgorszą drużyną na własnym obiekcie w całej MLB). Dodatkowo wystawiają na ten mecz Matta Caina (8-9) 3.52 ERA, który w ostatnich 10 grach ma ERĘ 2.14. U gości zagra Jeff Francis (3-8) 5.52 ERA. Spisuje się dość przeciętnie, na pewno nie jest w takiej formie jak w zeszłym roku, który zakończył z bilansem 17-9. Ostatnio oddał w meczu 1 pkt., ale zdarzają mu się mecze, w których oddaje po 6 i 7 pkt. Stawiam na kolejną wygraną gospodarzy, którzy wyraźnie są w gazie.
Wybrani pitchers A. Galarraga - Z. Jackson. I znów do wyboru typu skłoniło mnie doświadczenie startersów. Galarraga 22 spotkania (16 zwycięstw), Jackson 2 spotkania (1 wygrana). Co prawda Cleveland jest teraz w szczytowej formie wygrywając 8 z 10 meczy, lecz z pitcherem tej klasy nie wróżę sukcesów. Każda passa musi się skończyć, a dzis jest do tego najlepsza okazja. Czemu handi? W większości przypadków kiedy spotykają sie zawodnicy poróżnieni od siebie doświadczeniem, prawie zawsze mecz kończy się wynikiem z przewaga minimum 2 punktów.
Dzisiaj o godzinie 17:05 rozpocznie się mecz pierwszej rundy wielkoszlemowego turnieju US Open. Do pojedynku dojdzie pomiędzy Nicolasem Lapentti a Yen-Hsun Lu z Taipei. Faworytem tego meczu jest Lapentti, jednak kurs na niego jest dosyć ciekawy:) Jest on notowany na 65 miejscu w rankingu ATP, a w tym roku jego rekord wynosi 13 meczy wygranych do 15 przegranych. Jego dzisiejszy przeciwnik notowany jest aktualnie na 73 miejscu w rankingu ATP. W tym roku Lu wygrał 8 meczy, przegrywając 11 innych pojedynków. Moim zdecydowanym faworytem w tym meczu jest Nicolas
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Spotkanie kolejnej rundy Carling Cup już z udziałem druzyn pierwszoligowych. Dziś zatem zmierzy się 11 drużyna premier league z dorobkiem zwyciestwa i przegranej z 6 zespolem league one z dorobkiem 1 zwyc i 2 remisów. W poprzedniej rundzie goście sprawili niespodziankę ogrywając Charlton na wyjeździe 1:0. Gospodarze z kolei w premier league, w dwóch meczach z ich udziałem, padało więcej niż 2.5 gola (2:1 z tottenh i 1:2 z liverp.) Dziś sprawa wyniku mimo, że wydaje się być przesądzona, jeśli Yeovil strzeli choć jedną bramke zapowiada się dobry, obfity mam nadzieję w bramki mecz...
Dzisiaj na US open spotkanie dwóch Francuzów. Faworyzowany Paul-Henri Mathieu, który jest sklasyfikowany na 25 w rankingu ATP zagra ze swoim rodakiem Sebastien Grosjean ( obecnie numer 70 ). Zdecydowanym faworytem tego spotkania wydawać by się mogło jest Paul który w pekinie odpadł dopiero w ćwierćfinale. Oglądałem ten mecz i wygladało na to że Paul stracil motywacje. W bespośrednich pojedynkach między obyma tenisistami prowadzi Sebastien Grosjean 2:1. Liczę na mila niespodzianke.