Zanim oddasz typ zapoznaj się z regulaminem - unikniesz bana lub ostrzeżenia
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Drugi mecz Polski i Serbii w turnieju Ligi Światowej. Turniej wkracza w decydującą fazę i jeśli Polacy dzisiaj przegrają, mogą pakować walizki i pozostaje im turniej podczas Igrzysk Olimpijskich. Ja jednak myślę, że dzisiaj pokonamy Serbię 3:1 i podobnie jak Serbia awansujemy do kolejnej fazy. Wczoraj Polska przegrała w tie-breaku z USA. Zagraliśmy dobry mecz, lecz nie potrafiliśmy wykończyć i wygrać meczu. W pewnym momencie było 14:13 dla nas i mieliśmy dobrą piłkę w górze, jednak Amerykanie wybronili ją...szkoda. Dzisiaj Polacy muszą się skoncentrować i lepiej wejść w mecz niż wczoraj. Wczoraj przegraliśmy początek spotkania, gdzie przegrywaliśmy nawet 15:5 i to zadecydowało o porażce w pierwszym secie. Potem graliśmy już znacznie lepiej. Możemy być trochę zmęczeni, ponieważ rozegraliśmy 5 długich i wyrównanych setów. Wczoraj jeden z naszych zawodników odniósł kontuzję. Bardzo dobrze zagrał Marcin Wika z Rzeszowa, który dobrze serwował (as podczas tie-breaka na stan 14:13) i dobrze atakował. Marcin Możdżonek też nie popełniał błędów. Liczę na to, że po dobrych meczach Polski na własnych boiskach, pokażemy też coś na wyjazdach. Z tym jest właśnie problem. Wczoraj było to zapoznanie z halą i ogranie. Myślę, że dzisiaj już zagramy lepiej i pokonamy Serbów. Ostatnio pokonaliśmy ich w trzech setach. Miało to miejsce podczas Fivb World Championship Men, Group E w 29 listopadzie 2006r. Mam nadzieję, że dzisiaj także udowodnimy naszą wyższość, lecz stracimy jednego seta.
_________________ Otrzymaj 150$ bonusu od pokerstrategy za rozwiązanie quizu! Napisz do mnie na PW lub GG, a pomogę Ci w rozwiązaniu tego quizu Najpierw jednak zarejestruj się z poniższego banera.
Dziś o godzinie 20:45 rozpocznie się mecz pomiędzy drużynami Shamrock Rovers i Sligo Rovers w ramach rozgrywek pierwszej ligi irlandzkiej. Drużyna Shamrock z 23 punktami na koncie zajmuje aktualnie siódme miejsce. Sligo ma 28 punktów i w tabeli jest o oczko wyżej od swoich dzisiejszych rywali. Jednak tabela nie w pełni oddaje możliwości i aktualną formę obu drużyn.
Sligo znajduje się ostatnio w kryzysie. Choć w lidze radzi sobie całkiem dobrze, to w klubie nie jest zbyt kolorowo. Z zespołu po kolei odchodzą gracze m.in. Murphy, Kuduzovic i McKenzie. W drużynie zostało już tylko 14 "profesionalnych" graczy!
Natomiast Shamrock radzi sobie ostatnio coraz lepiej. W ostatniej kolejce drużyna z Dublina zremisowała nwyjeździe z liderem ligi - St. Patricks Athletic.
Moim zdaniem w tym meczu wygrają gospodarze. Przemawia za nimi atut własnego boiska i brak problemów kadrowych. Niedawno w rozgrywkach pucharowych obie drużyny grały ze sobą i Shamrock wygrało 2:1. Myślę, że dzisiaj będzie podobnie.
Ćwierćfinał turnieju w Los Angeles. Ok 22:30 polskiego czasu na kort wyjda Rosjanka Safina i Bialorusinka Azarenka. Faworytka jest oczywiscie wyzej notowana Safina, ale nie sadze aby to byl dla niej latwy mecz. Azarenka stawia twarde warunki, a Safina chyba juz nie jest w takiej dyspozycji jak podczas RG. W ostatnim swoim meczu meczyla sie dosc dlugo z Kudrayvtseva. Drugie stea przegrala do 0. Jednak Safina potrafi odrobic starty i sie pozbierac, co w poprzednich sezonach jej sie nie zdarzalo. Mysle, ze w tym meczu wygra po 3-setowej walce.