Francuzi jak narazie prowodza w grupie i sa niepokonani 4 zwyciestwa . Polacy drugie miejsce tylko raz polegli na boisku. Traca do francuzow dwa punkty ktore sa do odrobienia w tym meczu i awans z 1 miejsca . Polacy jeden jedyny mecz ktory przegrali to był mecz z hiszpania przegrali jednym golem . Jest to mecz bardzo ciekawy bo grac beda o prestiz no i o wyjscie z 1 miejsca a mysle ze Polacy sa w wielkiej formie i wygrywajac ostatni mecz z Chorwatami mistrzami olimpijskimi podniesli swoje morale na wyzyny i francuzi nie beda stanowic im problemu.
Ostatnia kolejka grupowych rozgrywek siatkówki mężczyzn pomiędzy zespołami , które już awansowały do ćwierćfinałów. Rosjanie z kompletem zwyciestw, przy wygranej w tym spotkaniu zajmą pierwsze miejsce i przy rozstawieniu praktycznie zapewnią sobie awans do półfinału. Rosjanie posiadają bardzo mocny i wyrównany skład. Nad Polakami bedą górować warunkami fizycznymi i bardzo dobrym i mocnym serwisem. W tym turnieju są w bardzo dobrej formie copokazali w meczu wygranym 3-1z Brazylią, z którą Polska przegrała gładko 3-0. Wydaje mi się że typ jest ciekawy i godny polecenia.
18-08-2008 6:30 # Rosja v Polska [Points HC] 0:9.5 # 2 # 1,85 # 10 # Gamebookers
Wydaje mi się, że typ naprawde warty zagrania. Obie ekipy grają tylko i włącznoie o jak najlepsze rozstawienie przed fazą ćwierćfinałową gdyż już wczesniej zapewniły Sobie awans do kolejne rundy. Po piątkowej porażce z Brazylia, Polski zespół zapewne będzie chciał udowodnić, że morale zespołu sa wysokie i grałda porażka z ekipą Canarinios była przypadkiem. Spodziewam sie dzisiaj wyrównanego pojedy i po cichu licze na zwycięstwo biało czerwonych.
Juz byly dwa mecze z udziałem naszym szczypiornistów , gdzie byli stawiani w roli przegranych z Hiszpania przegrany jedna bramka i wygrany z Chorwacja 3 bramkami . Mój dzisiejszy typ jest bardzo bezpieczny , uwazam ze Francja moze wygrac maksymalnie 2 bramkami lub przegrac 2 . Ten mecz bedzie bardzo wyrównany . W naszych szeregach sa bardzo dobrzy zawodnicy z trenerem Wajda na czele . Mysle ,ze sa dobrze przygotowani do meczu i dajac im 3,5 bramki przewagi na start , powinin to wygrac .
Wysłany: 2008-08-17, 22:37
18-08-2008 8:00 # Rosja - Korea Płd. # 2 [1 połowa hc 0:1,5] # 1.75 # 10 # bwin
Bardzo ważny mecz dla układu tabeli B w turnieju olimpijskim piłki ręcznej panów. Sensacyjna jest postawa Koreańczyków, wygrali 3 razy i raz przegrali. Natomiast Rosjanie może i nieźle bronią, ale niestety w ataku nie mają kim straszyć i jak na razie po 4 meczach mają tylko 1 wygraną. Wyniki obu drużyn:
16/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B Egypt vs. South Korea W - 22:24
14/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B South Korea vs. Iceland W - 22:21
12/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B South Korea vs. Denmark W - 31:30
10/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B Germany vs. South Korea L - 27:23
16/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B Russia vs. Germany D - 24:24
14/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B Denmark vs. Russia L - 25:24
12/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B Egypt vs. Russia W - 27:28
10/08/2008 Olympic Tournament Men, Pool B Russia vs. Iceland L - 31:33
Koreańczycy do tej pory wygrywali po 1 połowie z Niemcami 13:10, przegrywali z Duńczykami 13:14 (choć jeszcze w 27 minucie wygrywali 2 golami), wygrywali z Isladnia 10:9 i przegrywali z Egiptem 8:11. Rosjanie po 1 połowie przegrywali z Islandią 16:19, remisowali z Egiptem 14:14 i Danią 10:10 oraz wygrywali z Niemcami 11:10. Nie sądzę, żeby Rosjanie wyrządzili jakąś krzywdę Koreańczykom w 1 połowie. Rosjanie muszą co prawda wygrać, aby myśleć o awansie, ale nawet wygrana może im nie dać awansu. Są w tej chwili na 5 pozycji i np. przy remisie Danii z Niemcami, tylko wygrana 3 golami da Rosjanom awans.A Korea lideruje w grupie i na pewno lepiej wyjść z 1 pozycji niż z 2 czy 3, a w przypadku przegranej tak może być. Stawiam na to, że w 1 połowie nie przegrająwyżej niż 1 golem.
15:10 18.08.2008 # Mohamed M (SWE) - Tahri B (FRA) (Kto lepszy in Beijing 2008 - Men's 3000m Steeplechase) # 1 # 1.80 # 10 # Expekt
Dzisiaj po godzinie 15:00 w Pekinie zaplanowany jest finałowy bieg na 3000m mężczyzn. Większość występujących tam biegaczy pochodzi z Afryki i wiadomo, że to właśnie oni są faworytami, szczególnie w dłuższych dystansach lub maratonach. Ja wybrałem zakład dwóch Europejczyków. Pojedynek Szwecko - Francuski zapowiada się być wyrównanym, lecz ja jestem przekonany, że z tej rywalizacji lepsze miejsce na mecie wywalczy sobie zawodnik ze Szwecji. Co więcej pochodzi on z Somalii. W tym sezonie Mohamed biegał już 8:11.10, a na pewno stać go na jeszcze więcej, ponieważ jego rekord życiowy to 8:05.75 - najlepszy w stawce startujących. Możliwe, że oszczędzał się, lecz w finale pobiegnie na 100% swoich możliwości. Francuz TAHRI Bouabdellah w tym sezonie najlepszy wynik uzyskał 8:12.72, lecz podobnie jak w przypadku Szweda stać go chyba jeszcze na więcej - jego życiówka to 8:06.91. Porównując obydwie statystyki jestem przekonany, że to Mohamed będzie szybszy i kto wie może zdobędzie medal...
Zilina strzela takie ilośći bramek że wygląda tak jakby grała w drużynami niższej ligi. A mają już za sobą mecze z Artmedią i Nitrą. Trnava to niewygodny rywal dla Ziliny co widać w wyraźnie niekorzystnym bilansem spotkań. W poprzednim sezonie wszystkie mecze na wyjeździe przegrała. Trzy sezony temu tez. Dwa sezony do tyłu wygrała jeden mecz, który był grany w Trnavie. Tym razem Spartak nie gra tak dobrze a goście wręcz przeciwnie. Dalej poziom bardzo wysoki. W tej kolejce nie padło żadne zwycięstwo wyjazdowe. A mecz do tego idealny.
Z tego co daje się zauważyć to w historii spotkań między tymi zespołami od 5 lat nie padł remis. Czy to puchar czy liga, na ostatnie 16 meczów bez remisu. Oczywiście Zilina w tym sezonie nastrzelała już mnóstwo goli, ale grali ze słabymi drużynami, które będą broniły się przed spadkiem. Wrażenie na pewno robi wygrana 2:0 z mistrzem Artmedią na wyjeździe i ostatnio w Pucharze UEFA na wyjeździe z Libercem. Trnava znowu została wyeliminowana przez Wit z Gruzji z Pucharu UEFA. Jednak Trnava zawsze dobrze radziła sobie u siebie z tym przeciwnikiem, więc sądzę, że Zilina może w końcu nie wygra, liczę na remis.
Wysłany: 2008-08-18, 17:00
18.08.2008 19:00 # Degerfors IF - Örgryte IS # 2/2 # 2.50 # 10 # Expekt
Degerfors juz 3 razy z rzędu zaliczył remis w pierwszej połowie wiec najwyzszy czas na przełamanie. Obniżki kursów u bukmacherów na gości jest znacząca z wiadomych powodów. Orgryte goni pierwsze miejsce, spisując sie tym samym ostatnio bardzo dobrze (23 pkt na 10 meczy), gdzie przeciwnicy grają tragicznie- najgorzej z calej tabeli teamów 2 ligi szweckiej. Dodając do tego ostatni remis Orgryte po których w nastepnych spotkaniach zazwyczaj nie ma podziału punktów jestem pewien co do mojego typu.